avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate roman111

Activitate roman111

Buna ziua,
Va raspund la intrebari. Am subliniat intrebarile d-voastra.
Sa inteleg ca a fost finalizata lucrarea, facuta receptia de catre ApaNova atat a bransamentului individual la reteaua de apa, cat si racordul individual la reteaua de canalizare din camin incepand de la ceasul de contor ApaNova pana la reteaua stradala. Asa este?

Da, lucrarea (separarea de bransament) este finalizata de anul trecut si de atunci incercam sa ne racordam apa la apartament pe cale legala evident, dar intalnim tot felul de piedici.
Lucrarea nu este pusa pusa in functiune. Ca sa intelegeti mai bine noi nu locuim acolo, mai ales fara apa si canalizare. Urmeaza sa continuam lucrarea de la bransamentul separat, de unde au ramas cei de la Apa Nova. Avem un proiect intocmit si avizat. In momentul de fata apartamentul nu este legat nici la apa nici la canal, desi la Apa Nova platesc lunar factura pentru canal/contract. Mai demult era montata o chiuveta la comun pe care un vecin a desfiintat-o illegal, fara sa-mi ceara acodul, iar VW este tot la comun.

La depunerea actelor pentru avizul de la Inspectoratul de Stat in Constructii vi s-a cerut proiectul instalatiilor interioare de apa si de canalizare? L-a stampilat "spre neschimbare" ?

Noi nu am depus niciun act pentru avizul de la ISC. Apa Nova s-a ocupa de avize cand au facut separarea de bransament. Am semnat contractual cu Apa Nova, au venit la locul de fata si au efectuat separarea de bransament cu ceas, urmand ca interioarele sa fie facute mai departe de noi si de aici intrebarea daca ne trebuie autorizatie de construire sa ducem la bun sfarsit lucrarea.

Autoritatile ce va spun?

Noi am cerut primariei un raspuns sa aflam conditiile necesare sa putem efectua lucrarea.
Acesta este raspunsul primit de la Primarie:
Va comunicam ca, din cele prezentate, facand referire la bransare, racordare, realizare racord si instalatia cuprinsa intre punctul de racord pana la accesul in apartament, reies doua lucruri:
1. ca doriti realizarea racordului de apa si canalizare; aceasta realizare este imposibila - 1 racord pt. 2 utilitati,
2. ca doriti realizarea instalatilor dintre punctul de bransare/racordare si pana in locuinta; de la camin pana la consumator (nu pana la intrarea in apart.) este instalatia interioare de apa sau de canalizare si este tot unitar.
Din documentatia tehnica am inteles ca doriti sa realizati instalatiile interioare pt. alimentare cu apa a locuintei, si de evacuare a apelor uzate din locuinta, in caminul de canalizare existent.
Trebuie precizat ca, imobilul in cauza se situeaza in zona protejata cu valoare istorica, arhitecturala si peisagistica, conf . Planului de Urbanism General (PuB) al Mun..........aprobat prin HCL nr. .....
Va informam ca, asa cum L.50/1991 rep. privind autorizarea executarii lucrarile de constructii, precizeaza la:
- Art. 1 ca, "executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construrie sau de desfiintare, emisa in conditiile legii, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren si/sau constructii - identificat prin numar cadastral, in cazul in care legea nu dispune altfel";
- Art.3 (1) lit. b) ca, "constructiile se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de consturire, pentru lucrari de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, proiectare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, care urmeaza sa fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevazute de lege - monumente, ansambluri, situri- inclusiv la anexele acestora, identificate in acelasi imobil - teren si/sau constructii, la consturctii amplasate in zone de protectie a monumentelor si in zone construite protejate, stabilie protivit legii, ori la constructii cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita, stabilite prin documentatii de rubanism aprobate",
este necesara obtinerea unei autorizatii de construre pentru exectuarea oricaror din aceste lucrari
Pentru obtinerea acesti autorizatii, este nevoie sa solicitati mi intai obtinerea unui certifcat de urmabnism pentru lucrarile ce doriti sa le executati.
Trebuie sa aveti in vedere partile indivize comuna pe care le afecati cu lucrarile, avand nevoie de acceptul autentica al proprietarilor imobilelor efectate.

Eu nu am inteles cum s-a realizat bransamentul de catre ApaNova dar nu-l aveti conectat cu instalatia interioara noua. Cum l-au pus in functiune? In acest moment ApaNova va furnizeaza apa pe bransamentul individual realizat de dvs.?
Sau ApaNova a facut receptia numai la bransamentul individual de apa, iar canalizarea o aveti inca la comun?


In caminul respectiv mai sunt si alti vecini din curte care s-au separat dealungul timpului fara nicio autorizatie. La nivelul superior, unde se afla si apartamentul nostru, locatarii foloseau o singura toaleta comuna si o chiuveta. Toaleta comuna la nivelul superior a ramas si chiuveta, dar aceasta din urma a desfintat-o vecinu fara sa fac niciun demers.
Orice informatie in plus e binevenita.
Multumesc
Vai multumesc mult pentru implicare, pentru un astfel de ajutor meritati un bonus pentru ca nu sunt specialisti sau cel putin nu am dat de ei sa ma lamureasca. De 1 an si ceva tot incerc sa aflu raspunsur. Revin la d-voastra cu un raspuns la intrebari sa clarificam. Multumesc inca odata. Revin.
Buna ziua si va multumesc pentru raspunsul prompt.
La caminul existent ne-am facut un bransament separat de restul vecinilor anul trecut. Detin un contract separat de vecini intitulat "Separare Bransament Apa ". Separarea a fost realizata prin cuplarea la bransamentul existent de alimentare cu apa potabila a imobilului. S-a obtinut in acest fel avizele si autorizatia de constructie pentru acest lucru. S-a montat un contor de apa nou. Practic, mai departe vreau sa ma racordez la reteaua de apa din bransamentul realizat de catre Apa Nova si la canalizare sa nu treca prin apartamentul nimanui. De asemenea, am facut si un proiect de apa/canalizare ca sa racordez instalatie interioara de apa si canalizare. Deci imobilul este conectat la retaua publica de apa si canalizare, existenta pe domeniul public, prin intermediul unui bransament existent. Alimentarea cu apa rece se va face din caminul de apometre si canalizare existent in gangul de acces. In caminul de apomentru exista o pozitie prevazuta pentru montarea apomentrului aferent apartamentului. Apa si canalizarea va fi separata de toata lumea.
Se vor face sapaturi in gang si pe sub scari pana in casa scarii si de acolo in apartament. Nu sapam in ziduri, nu periclitam in niciun fel cladirea, care de altfel cum spuneam sa afla intr-o zona care face parte dintr-un asamblu de cladiri istorice. Poate o sa-i deranjeze pe vecini cateva zile dar o sa le treaca, ma impac bine cu ei cu exceptia unui singur vecin care de altfel el a fost cel care mi-a taiat apa "comuna" fara acordul meu si si-a renovat apartamentul nu o sa-mi dea acordul lui deoarece interesul lui era sa cumpere....in fine e o poveste lunga si nu vreau sa va plictisesc.

In concluzie pe mine ma interesa daca am nevoie de ac de la bransamenteul existent intrucat daca este nevoie de ac atunci trebuie sa schimbam si cadastru, acord vecini etc. si devine complicata situatia.

Sper ca este mai clar acum, ramane valabil ce ati spus?

Multumesc inca odata.
Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament evident intre consumator si Apa Nova. Intrebare simpla. Este nevoie de autorizatie de construire daca racordez apartamentul la apa si canalizare situat pe proprietate comuna? Repet. Bransament exista, racordare de la camin la apartament nu exista. Mentionez ca apartamentul se afla intr-o zona centrala, considerat un ansamblu de cladiri instorice.

Ma poate lamuri cineva daca ai sau nu nevoie de autorizatie de construire pentru "RACORDARE"?
Multumesc pentru raspuns.
Dar cand apa de holul cladirii este taiat fara acordul nimanui atunci cum trebuie pedepsit acest lucru? sau legea trebuie respectata de unii sau altii nu? Cine i-a dat acordul sa intrerupa (taie) apa care este comuna? Avizul vecinilor trebuie primit de la toti vecini, din toata curtea, sau doar de la cei care se invecineaza direct cu mine, adica sub apartamentul meu si peretele comun de la etaj 1, defapt cel care mi-a taiat apa?
Detinem proprietate apartament intr-un ansamplu de cladiri istorice, la etajul 1. Jos se afla un spatiu comercial iar proprietarul lui detine si apartamentele de langa mine, la etajul 1. Apartamentul nu dispune de apa si canalizare, sursa de apa a fost o chiuveta de pe holul cladirii. Vecinul respecitv a taiat apa de la aceasta chiuveta pentru ca tevile treceau si prin casa lui. Nu este de acord sa ma racordez din apartamentul lui la apa si canalizare. Vecinul sustine ca trebuie sa-mi trag apa si canalizare din alta parte. Pana la urma sunt de acord sa vin cu apa si canalizare de la caminul din curte si sa trec cu apa si canalizarea prin casa scarii, chiar daca costa mai mult. Imi trebuie autorizatie de construire? Am nevoie de proiect si de acordul lui notarial din moment ce el mi-a taiat sursa de apa? Mentionez ca nu am facut pana acum niciun demers juridic. Va rog sa-mi dati un sfat.
Răspuns la discuția drepturi in curte comuna
Buna ziua. Imi puteti spune pana la urma cum ati procedat cu vecinul?
Răspuns la discuția Separare conducta apa
Cautam discutii similare. Stiu ca este un topic vechi dar pentru altii foarte util. Ati rezolvat problema separarii cu acordul vecinului?
Multumesc.
Ok multumesc pentru sfat. Eu as fi vrut sa evitam o astfel de actiune intrucat dureaza si este costisitoare dar daca este singura optiune....
Detinem o proprietate, o casa, din centrul unui oras, intr-o curte comuna, Cladirea face parte dintr-un ansamblu de cladiri istorice.
Suntem la etajul 1, cladirea are doar un etaj. Cladirea detine un pod comun, suntem 3 proprietari, Unul dintre proprietari si-a construit o mansarda. Vream sa iesim din indiviziune si sa construim o mansarda. Precizez ca celalalt proprietar nu este de acord cu iesirea din indiviziune si nici cu mansardare, nu vrea sa dea nicio semnatura pentru nimic. In ce conditii s-ar putea face acest lucru?