avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Activitate Ionutu32

Activitate Ionutu32

Șefa de magazin nu a chemat ambulanța ca să își apere..spatele...dacă află superiori ei că cineva a căzut în magazin din cauză că nu s-a asigurat că totul este ok..și+o ia maxim...ar trebui să luați legătura cu un avocat,filmare sigur există în magazin pentru că is obligați să păstreze înregistrările 30 de zile...dacă nu au înregistrările..faceți acțiune și la poliția locală...sunt obligați să se asigure că sistemul video funcționează.
Buna ziua,
Am deținut o garsonieră in chirie de la primărie,aceasta era încadrată ca locuință socială,după care am făcut schimb cu un apartament cu 2 camere într-un bloc construit din Fondul de Garantare de Stat.Blocul are 5 scări din care doar 4 sunt ANL.Pe scară pe care eu am acuma apartamentul sunt vândute majoritatea apartamentelor.
Am inceput toate demersurile legale pentru cumpărarea acestui apartament,am făcut cadastru,a fost introdus in ședințele consiliului local unde s-au hotărât trecerea din domeniul public în privat,aprobarea rapoartelor de evaluare atât a apartamentului cât și a terenului aferent,într-un final s-a ajuns și la aprobarea vânzării către mine..asta in decurs de 1 an.
Am depus cerere de cumparare in rate dar mi-a fost refuzată pe motiv că doar locuințele ANL se pot vinde in rate fiindu-mi sugerată opțiunea de cumpărare cash/prima casa/credit bancar.
Întrebarea mea este daca există o opțiune legală pentru cumpărare in rate.Multumesc
Răspuns la discuția Rest de plata lichidare
In acest caz,cum se pot recupera sumele oprite in plus ?Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, suma neta se va calcula la zilele lucrate in luna august.

Mulțumesc de răspuns.
Daca ea a lucrat 8 zile in august,suma neta se va calcula la ultim luna lucrată,adică August?Cornel Vasile a scris:

Nu este legal sa opreasca toata suma , ci doar :
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Ok,dar daca eu am un rest de plata de 1000 Ron este legal sa se oprească toată această sumă?
Cornel Vasile a scris:

Pana la incetarea raportului de munca, angajatorul are dreptul sa efectueze poprirea pe salariu, cu respectarea prevederilor legale in materie.

Buna ziua,
Sotia și-a depus demisia in luna august,in luna septembrie mai având de luat un rest de plata pentru zilele lucrate.
Întrebarea mea este,ea având un împrumut de tip C.A.R la această întreprindere,au voie sa ii oprească tot restul de plata pentru acoperirea ratei lunare? desi a cerut să nu se oprească rata...ei nu au ținut cont.Nu se mai aplica regula ca in cazul unei propriri lunare de maxim 1/3 din venitul lunar net?
Mă gândesc că acel rest de plata reprezenta venitul ei pe luna august și i s-a transmis de la salarii că toți banii au fost opriți pentru acoperirea ratei.
Mulțumesc
Buna ziua,
As dori sa știu care este modalitatea legală de a depune demisia după terminarea concediului de creștere copil fiind din provincie dar de 2 luni mutat in București.Ultima zi de concediu este 24 septembrie 2017 și ar trebui să mă întorc la muncă de pe 25.Se poate face la o rudă o împuternicire sau un act notarial prin care sa depună demisia in locul meu și să ridice actele care vor veni de la firma...adică decizia de încetare a activității etc in numele meu?Dacă nu pot sta in preaviz mai trebuie făcută cerere de reluare a activității sau doar demisie cu acordul părților?Cum trebuie formulată această cerere?
Pot cere să ridic eventual actele de încetare a activității..decizia... etc..de la sediul firmei din București?
Buna ziua,
As dori sa știu care este modalitatea legală de a depune demisia după terminarea contractului concediului de creștere copil fiind din provincie dar de 2 luni mutat in București.Ultima zi de concediu este 24 septembrie 2017 și ar trebui să mă întorc la muncă de pe 25.Se poate face la o rudă o împuternicire sau un act notarial prin care sa depună demisia in locul meu și să ridice actele care vor veni de la firma...adică decizia de încetare a activității etc in numele meu?Dacă nu pot sta in preaviz mai trebuie făcută cerere de reluare a activității sau doar demisie cu acordul părților?Cum trebuie formulată această cerere?
Pot cere să ridic eventual actele de încetare a activității..decizia... etc..de la sediul firmei din București?