avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie prin împuternicire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie prin împuternicire

Buna ziua,
As dori sa știu care este modalitatea legală de a depune demisia după terminarea concediului de creștere copil fiind din provincie dar de 2 luni mutat in București.Ultima zi de concediu este 24 septembrie 2017 și ar trebui să mă întorc la muncă de pe 25.Se poate face la o rudă o împuternicire sau un act notarial prin care sa depună demisia in locul meu și să ridice actele care vor veni de la firma...adică decizia de încetare a activității etc in numele meu?Dacă nu pot sta in preaviz mai trebuie făcută cerere de reluare a activității sau doar demisie cu acordul părților?Cum trebuie formulată această cerere?
Pot cere să ridic eventual actele de încetare a activității..decizia... etc..de la sediul firmei din București?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 7 Septembrie 2017
cererile le faceti dumneavoastra, in nume propriu, le semnati si le trimiteti prin posta prin serviciul "scrisoare cu valoare decalarata". veti completa la posta un formular in care mentionati continutul actelor transmise si aveti dovada trimiterii. puteti solicita angajatorului sa va trimita actele prin posta / curier, la adresa indicata de dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

2. Asadar, fie solicitati incetarea raportului de munca prin demisie- art.81 C.mun., fie cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

3. Se poate face la o rudă o împuternicire sau un act notarial prin care sa va depuna demisia si să ridice actele emise de angajator pe numele dvs : decizia de încetare a activității, adeverinta de vechime etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie după terminare concediu creștere copil Ionutu32 Ionutu32 Buna ziua, As dori sa știu care este modalitatea legală de a depune demisia după terminarea contractului concediului de creștere copil fiind din provincie ... (vezi toată discuția)
Demisia AndreeaCretu AndreeaCretu Buna seara. Sunt sofer de tir. Luni mi-am dat demisia de la fostul loc de munca si tot in acceasi zi am incheiat un contract de munca cu o alta firma de ... (vezi toată discuția)
Demisie papaceala papaceala Buna ziua, Eu ma aflu in present in concediu medical dar doresc sa imi depun demisia in aceasta perioada cu prima zi lucratoare dupa perioada finalizarii ... (vezi toată discuția)