Fals sub semnatura privata si inselaciune, produsa in 2016 decembrie s-a prescris cumva? In cazul in care cercetarea a ramas in rem, in 2017 s-a stabilit ca-s parte vatamata si in 2022 dupa o urgentare a dosarului, aceasta s-a clasat dar am castigat procesul si s-a intors la procuror pentru completare dosar. Iar el inca zace acolo, tot in rem? Daca da, eu fiind partea vatamata si in cazul in care acest dosar prescris din punct de vedere legal, ma pot indrepta impotriva statului Roman pentru recuperarea prejudiciului? Conf art 1349 respectiv 1373 cod civil (alin 2), dar si a art. 6 şi art. 13 din CEDO ? Fiindca paguba este destul de mare si mai am si un tva de plata!!
Pentru o revendicare imobiliara, un anumit individ care a reusit sa "intabuleze un pod", adica o co-proprietate fortata. Ceea ce rezulta ca acest proces, ar fi trebuit din punct de vedere legal sa fie judecat de catre mostenitorii "acceptatari" Eu personal sunt succesibil de mostenire, insa acceptarea mostenirii nu se face oral si nici fortat "prin chemarea in judecata", de accea ce vreau sa inteleg, poate nu ma pricep eu, insa din punct de vedere legal, acest proces s-a judecat prin incalcarea dreptului meu de renuntare sau acceptare a mosternirii, fortandu-ma astfel sa accept mosternirea, fiindca eu acum trebuie sa platesc despagubiri pentru un bun, care din punct de vedere legal, nu este acceptat de mine inca. Iar eu stiu ca in momentul in care accept mostenirea, preiau activele si pasivele defunctului, nu inainte si faptul ca sunt copilul acestuia, nu rezulta ca sunt si obligata sa accept mostenirea. Acest proces a fost judecat, pierdut insa intr-un mod absurd, dar pe mine ma framanta inca aceasta intrebare. In calitate de ce am stat in fata instantei? Pai asa mai are buletin aici si fostul sot, matusa mea (care defapt e mostenitorul acelui spatiu), cat si alte persone, asta nu inseamna ca toti acceptam, stau aici sa am grija de mama si sincer n-am avut nevoie de mosteniri, fiindca eu consider ca e munca parintilor mei, deci mama trebuie sa dispuna de ea cat traieste...
Buna ziua, nu erau indicii ca am acceptat-o tacit, actele de conservare nu reprezinta o acceptare tacita, faptul ca locuiesc la adresa tatalui, nu inseamna ca vreau si mostenirea lui, faptul ca chemat in fata instantei ca "mostenitor" e obligare de acceptare, eu sunt prezumtiv mostenitor, drept dovada ca s-a terminat procesul, m-am aparat ca m-a chemat, dar in calitate de ? Ca eu daca refuz mostenirea, raman cu datoriile "de mostenitor" ale instantei...Mai exact acum, s-a descoperit ca exista un alt mostenitor asupra acelui spatiu discutat in instanta, deci? Exact cum am spus, pana la urma, e valabila partea cu nimeni nu poate fi obligat sa accepte mostenirea? Sau instanta hotarareste de la sine putere, care cum sunt mostenitorii, ca la intrebarea instantei absurde de altfel, sunteti mostenitor-ul lui x ( logic sunt copilului lui, dar asta nu inseamna ca accept sau nu mostenirea!). Ea nefiind dezbatuta pana acum!
PS: nu am facut nici un demers de acceptare, nici macar tacit. Doar locuiesc la adresa, de la 9 ani, deci nu cred ca se pune!
Hristos a inviat! Vin cu o intrebare catre specialisti.
Am avut un proces unde numele meu era eronat " mai exact am 2 prenume, nu unul si cu buletinul in mana, nimeni nu a modificat. Apoi,mai vine o intrebare, stiu ca legea spune ca nimeni nu te poate obliga sa accepti mostenirea, atunci de ce am stat in fata instantei, chemat ca mostenitor, fiind astfel obligata sa o accept, nu? E o dilema pentru mine..
Revizuire sau contestatie in anulare?
Se presupune ca întrunesc condițiile pentru amândouă, Care ar fi ceea mai buna varianta aleasa? În cazul revizuirii, cer revizuirea fondului pt punt 5. Mulțumesc, un sfat ajuta mereu.
Întrebarea mea este asa, știu ca e hotarare definitivă. S-a greșit mult, însă printr o contestatie in anulare sa schimb decizia? La noi în fond lucrurile au fost roz, s a admis expertiza, expertul ne-a dat dreptate, apa nova la fel, arhiva construcției.. Adică pe de-o parte era podul imobilului pe dealta parte, noi în act aveam( mansarda) de aproape 30 de ani, adică era defapt o vânzare a bunului altuia, care nu poate fi sancționată cu nulitatea absoluta, fiindca contractul nu era ilicit. Chiar stiu ca e exceptie la vânzarea bunului altuia.
Revizuire ...orice
sau noi în hotararea definitivă judecătorul spune pod-mansarda, ca el are 5 camere asa are toata apararea. Ca nu poate cere mai mult, chiar dacă le-a luat cu japca, nu le poate dovedi cu actele din spate..și eu ma gândeam, ca acum, tre sa-i dau ce a castigat, dar mai sunt 4 pe care acum le-am ocupat, în speranța ca-mi gasesc și eu podul..Ca instanta pomenește"pod-mansarda" da a refuzat sa arate unde e podul..și asa sa invoc nulitatea absoluta partiala și cu hotararea asta sa fac revizuire?
Care ar fii ceea mai buna soluție?
PS : am rămas fără uscătorie la subsol, fără spălătorie, vrea sa vândă curtea comuna și clar mâine poimâine scara blocului o cere. Nu o fac cu răutate, dar se vede hoția pe fata..