avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Activitate marius_popescu24

Activitate marius_popescu24

Împotriva cui mai exact? Împotriva căror instituții? Am fost in 3 penitenciare și un arest IPJ. Plângere împotriva fiecărui penitenciar?
A ANP-ului? Ministerul Justiției? Acțiunea o fac la Judecătoria din raza unde domiciliază sau in raza unuia din penitenciarele in care am fost încarcerat? Va multumesc Avocat Lucia Pascaru a scris:

Buna ziua,

Trebuie facuta o actiune împotriva statului roman la instanța civila.

Buna ziua. Numele meu este Marius. În perioada 13.04.2011-10.02.2012 am fost in stare de arest preventiv, 50 de zile pe Arestul IPJ Prahova ( Arest Campina ) iar restul perioadei în Penitenciarul Mărgineni, și perioada 10.11.2014-10.03.2016, 45 zile in Penitenciarul Rahova și restul perioadei în Penitenciarul Jilava. Domiciliul il am in Bucuresti, sector 5.
As vrea sa cer daune morale și materiale pentru condițiile inumane de detenție. Care este instanța căreia trebuie să mă adresez? Am înțeles că să fac cererea la CEDO mai întâi trebuie să folosesc toate căile din Romania. Aștept cu interes un răspuns.
Va multumesc
Buna ziua. Numele meu este Marius. În perioada 13.04.2011-10.02.2012 am fost in stare de arest preventiv, 50 de zile pe Arestul IPJ Prahova ( Arest Campina ) iar restul perioadei în Penitenciarul Mărgineni, și perioada 10.11.2014-10.03.2016, 45 zile in Penitenciarul Rahova și restul perioadei în Penitenciarul Jilava. Domiciliul il am in Bucuresti, sector 5.
As vrea sa cer daune morale și materiale pentru condițiile inumane de detenție. Care este instanța căreia trebuie să mă adresez? Am înțeles că să fac cererea la CEDO mai întâi trebuie să folosesc toate căile din Romania. Aștept cu interes un răspuns.
Va multumesc
Buna seara. Numele meu este Marius și doresc să vă adresez și eu o întrebare. În luna iulie 2012 am rămas definitiv, cu o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare + 2 ani de incercare, in total 5 ani sub supraveghere pentru complicitate la frauda informatica in cadrul unui grup infracțional organizat, adica pentru art. 7 al. 1 din legea 39/2003 cu aplic. art. 26 CP vechi rap. art. 49 din legea 161/2003 cu aplic. art. 33 CP vechi, cu aplic. art. 41 CP vechi + pedeapsa complementară 2 ani de interzicere a unor drepturi, fapta săvârșită în perioada 2009-2010. Menționez că în perioada 13.04.2011-10.02.2012 am fost in stare de arest preventiv. Din luna iulie 2012 până pe 7.11.2014 am fost la fiecare termen stabilit la serviciul de probațiune, fara nicio abatere, perioada in care nu am mai săvârșit nicio infractiune. Pe data de 7.11.2014 am rămas definitiv intr-un alt dosar, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune conf. art. 244 al. 1, pentru care am primit o condamnare de 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, fapta săvârșită în anul 2007 și s-a aplicat concursul de infracțiuni. Mi-a fost revocată suspendarea de 3 ani, contopite pedepsele și am rămas la cea mai grea de 3 ani, deducandu-se arestul preventiv de 10 luni și rămânând să mai execut 2 ani și 2 luni. S-a păstrat în continuare și pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi pe 2 ani. Am fost încarcerat pe 10.11.2014 și am fost liberat condiționat pe data de 10.03.2016. Pedeapsa se considera ca fiind executata pe 09.01.2017.
Întrebarea mea este când aș putea face cererea de reabilitare judecătorească? Daca in calcularea termenului de reabilitare se ia în considerare și perioada de 2 ani si 4 luni in care am fost sub supraveghere la serviciul de probațiune?
Aștept cu interes un răspuns din partea dumneavoastră.
Va multumesc