avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate miniel

Activitate miniel

Buna ziua.Va rog să îmi spuneți ce mi se poate intâmplă în situația în care intocmesc și semnez un pontaj cu 8 ore zilnic care se transmite în revisal și care nu corespunde realității deoarece se lucrează în două ture, timp inegal de lucru conform condicii de prezenta.Mentionez ca angajații care lucrează în ture nu au specificat in contractul individual de munca și de aceea mi se cere acest pontaj zilnic cu 8 ore.Ce se întâmplă în situația în care se ajunge in instanță și se constată faptul că am întocmit și am semnat pontajul de 8 ore zilnic care nu respectă condica de prezenta?Pot fi sancționată conform legii deși conducerea cunoaște situatia că se lucrează în ture și tocmai de aceea îmi cere să intocmesc și să semnez acest pontaj de 8 ore deși exista condica de prezenta?Se lucrează de la 9.00 la 22.00.
Va mulțumesc!
Va mulțumesc!
Nu a plătit salariul și nici contribuții de aproape un an. Este firma în reorganizare judiciara și nu respecta legea insolvenței, Face plăti către furnizori și întârzie cu salariile mai mult de 1 luna.. 2 luni. Asa am motivat. Și de aceea după ce am depus demisia a dorit sa îmi plătească numai salariul. Am scris pe fluturașul de salariu ca doresc plata in cont și în același timp sa facă și dovada plății contribuțiilor aferente salariilor. Acest fluturaș era făcut în Excel și nu avea aprobarea directorului societății. A semnat directorul economic. La o firma în reorganizare judiciara este nevoie la orice plata de aprobare de la administratorii judiciari-în cazul societății unde am lucrat sunt 2 administratori judiciari(2 societăți) . Dar totul s-a întâmplat după ce am depus demisia. Poate ca am greșit scriind pe fluturaș ceea ce am spus mai sus. Dar i-am făcut poza cu telefonul în birou în fata calculatorului și se vede ora 16.38.Am poza și cu directorul economic lângă ceasul din birou. Era ora 16.40.Chiar i-am zis sa stea sa ii fac poza. Am mail ca am depus demisia la ora 8.30, și către șef serviciu personal. De aceea spun ca nu are cum sa câștige. Dar repet doresc opinie de la un specialist în domeniu. Mulțumesc!
Nu vad cum sa câștige . Deși amenințările au fost făcute în fata colegilor cu siguranță că vor evita sa confirme pt ca sunt noi angajați. Ideea este ca e neplăcut... as dori sa nu ajungem acolo, sa rămână doar la stadiul de amenințare. Dacă nu,...merg mai departe și sigur nu o sa ii placa la final. Voiam sa știu cam ce motive ar putea sa invoce pentru anularea alin. 8. Dorește preaviz ca apoi sa spună ca am adus prejudicii firmei, ca nu are timp sa gaseasca o persoana care sa ma inlocuiasca-ceea ce făceam eu nu mai știe nici o alta persoana și nici măcar el ca director economic(nu a vrut sa știe ca era convins ca nu voi pleca). Și nu sunt și nu voi fi de acord cu preaviz... De fapt nici nu se mai pune problema. Am număr de înregistrare și gata. . Profesional nu am făcut nimic greșit asa ca nu ma tem. Doresc sa fiu informata de către un specialist în domeniu pentru orice eventualitate. De aceea am dat atât de multe detalii. În speranța că nu v-am răpit prea mult din timpul d-voastră, va mulțumesc pentru informații.
Da. Nu ma mai duc. Problema e ca ma amenință cu acționare în judecata pentru faptul ca vor sa stau în preaviz. Tocmai de aceea au dorit sa îmi plătească la sfârșitul zilei drepturile salariale și ma gândesc sa nu cumva sa spună ca eu nu am vrut sa primesc banii(am scris ca ii vreau în cont și cu dovada plăților și a contribuțiilor) și sa poată fi acesta un motiv de acționare în instanta. Am procese verbale de predare primire activități, dosare, arhiva, o nota informativa despre stadiul lucrărilor, toate cu număr de înregistrare. Am fotografii cu explicații date și scrise despre întocmirea amănunțită a lucrarilor-chiar și pentru lucrări pe care nu le aveam în fisa postului. Și totuși pe nota de lichidare-menționez ca nu am nici o datorie-directorul economic a scris ca e de acord numai cu preaviz. Am îndeplinit întotdeauna toate sarcinile-chiar dacă erau sau nu în fisa postului. Când ii spuneam ca nu am timp fizic necesar amenință cu desfacere contract de munca disciplinar. Am toate aceste discuții pe mail. Îmi cer scuze pentru prea multe amănunte dar am vrut sa va relatez situația reala. Va mulțumesc!
Am depus cu număr de înregistrare în data de 05.01.2018 la secretariatul societății și în demisie am scris cu art 81 lit 8 începând cu data de 08. 01.2018.
Bună ziua! Revin cu o noua rugăminte.Azi 05.01.2018 mi-am dat demisia cu data de 08. 01.2018 cu art. 81 lit. 8 și al doilea motiv pentru faptul că de aproape un an nu sunt plătite nici contribuțiile la bugetul de stat aferente salariilor. Data de 05.01.2018 fiind ultima zi de lucru, cu 20 de minute înainte de sfârșitul programului au dorit să îmi plătească drepturile salariale. Am scris pe fluturașul de salariu că solicit plata în cont bancar și în același timp și dovada plății contribuțiilor aferente salariilor. În cazul în care în data de 08.01.2018 vor face aceste plăti, eu pe data de 08 nemaifiind la serviciu ca urmare a demisiei îmi pot contesta demisia fără preaviz? În acest caz ma pot acționa în justiție asa cum am fost amenintata și sa fiu obligata sa stau în preaviz sau sa îmi solicite daune ca am adus un prejudiciu ca nu am stat în preaviz? Exista un temei legal? Dacă ar face plățile pe data de 08 eu consider ca pe 08 eu am încetat raportul de munca. Sau și mai rău.. dacă fac plăti în data de 06.2017 se schimba situația cumva? Și în ce fel? Va mulțumesc!
Răspuns la discuția demisie art.81 lit.8
Fara preaviz, conform art.81 lit 8 codul municii
Răspuns la discuția demisie art.81 lit.8
Multumesc!In acest caz mai poate fi obligat sa vina sa faca procesul verbal de predare al documentelor?
Răspuns la discuția demisie art.81 lit.8
Fara preaviz si conform art 81 lit 8 codul muncii.