avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum poate sa anuleze angajatorul o demisie art 81.lit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum poate sa anuleze angajatorul o demisie art 81.lit 8?

Bună ziua! Revin cu o noua rugăminte.Azi 05.01.2018 mi-am dat demisia cu data de 08. 01.2018 cu art. 81 lit. 8 și al doilea motiv pentru faptul că de aproape un an nu sunt plătite nici contribuțiile la bugetul de stat aferente salariilor. Data de 05.01.2018 fiind ultima zi de lucru, cu 20 de minute înainte de sfârșitul programului au dorit să îmi plătească drepturile salariale. Am scris pe fluturașul de salariu că solicit plata în cont bancar și în același timp și dovada plății contribuțiilor aferente salariilor. În cazul în care în data de 08.01.2018 vor face aceste plăti, eu pe data de 08 nemaifiind la serviciu ca urmare a demisiei îmi pot contesta demisia fără preaviz? În acest caz ma pot acționa în justiție asa cum am fost amenintata și sa fiu obligata sa stau în preaviz sau sa îmi solicite daune ca am adus un prejudiciu ca nu am stat în preaviz? Exista un temei legal? Dacă ar face plățile pe data de 08 eu consider ca pe 08 eu am încetat raportul de munca. Sau și mai rău.. dacă fac plăti în data de 06.2017 se schimba situația cumva? Și în ce fel? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
miniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: miniel , utilizator 10:05, 7 Ianuarie 2018
Decizia de a demisiona fara preaviz poate fi contestata numai in instanta de judecata.

Daca achita contributiile, nu schimba cu nimic situatia dvs .
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am depus cu număr de înregistrare în data de 05.01.2018 la secretariatul societății și în demisie am scris cu art 81 lit 8 începând cu data de 08. 01.2018.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
miniel, utilizator
Incepand cu data de 08.01.2017 ,nu va mai duceti la munca.
Da. Nu ma mai duc. Problema e ca ma amenință cu acționare în judecata pentru faptul ca vor sa stau în preaviz. Tocmai de aceea au dorit sa îmi plătească la sfârșitul zilei drepturile salariale și ma gândesc sa nu cumva sa spună ca eu nu am vrut sa primesc banii(am scris ca ii vreau în cont și cu dovada plăților și a contribuțiilor) și sa poată fi acesta un motiv de acționare în instanta. Am procese verbale de predare primire activități, dosare, arhiva, o nota informativa despre stadiul lucrărilor, toate cu număr de înregistrare. Am fotografii cu explicații date și scrise despre întocmirea amănunțită a lucrarilor-chiar și pentru lucrări pe care nu le aveam în fisa postului. Și totuși pe nota de lichidare-menționez ca nu am nici o datorie-directorul economic a scris ca e de acord numai cu preaviz. Am îndeplinit întotdeauna toate sarcinile-chiar dacă erau sau nu în fisa postului. Când ii spuneam ca nu am timp fizic necesar amenință cu desfacere contract de munca disciplinar. Am toate aceste discuții pe mail. Îmi cer scuze pentru prea multe amănunte dar am vrut sa va relatez situația reala. Va mulțumesc!
Si daca va ameninta , v-a spus ca va castiga sigur litigiul ?? ...art.81 alin.8 C.mun. = demisie fara preaviz (adica, nu trebuie efectuat preavizul)

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz alx1998 alx1998 Buna ziua! As vrea sa plec fara preaviz din urmatoarele motive: -Nu primesc nici minimul pe economie,primesc decat 1050 lei -Contract de munca la 8 ore,dar ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz virginik2005 virginik2005 buna ziua. mi-am dat demisia de la firma la care lucram in care am specificat ca nu pot efectua preavizul.mi-a fost semnata de dl director cu\"da si ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea demisiei si obligativitatea preavizului raduoana90 raduoana90 Buna ziua!As dori sa stiu ce pot face in cazul in care mi-am depus demisia si angajatorul pur si simplu nu vrea sa o accepte,ce pot face?Eu am depus cererea de ... (vezi toată discuția)