avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua. mi-am dat demisia de la firma la care lucram in care am specificat ca nu pot efectua preavizul.mi-a fost semnata de dl director cu"da si respectarea CIM".nu am motivat in demisie de ce nu stau in preaviz.apoi primesc prin posta de la firma o adresa prin care imi cere sa predau lucrarile in curs, in caz contrar solicita plata daunelor morale aduse societatii. am luat legatura cu firma si am comunicat ca in momentul cand isi angajeaza om, eu vin sa predau lucrarile.spuneti-mi cum sa procedez avand in vedere ca angajatorul nu si-a respectat fata de mine ca angajat anumite obligatii: imi vorbeste urat si ma injura aproape zilnic, efectuez ore suplimetare tot timpul(si pana la 5-8 ore suplimentare pe zi) care nu mi-au fost recompensate in niciun fel niciodata, ma plateste si la negru o parte din salar, nu am primit nici fisa postului, in timpul programului de lucru mi-au disparut si actele de identitate. din cauza acestor motive nu mai stau in preaviz, si pentru ca nu le-am scris in demisie presupun ca el nu stie de ce. la firma imi este efectiv frica sa ma duc cand stiu ca ma injura si ma ameninta,chiar.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 26 Ianuarie 2012
Aveti obligatia sa predati lucrarile si/sau inventurul avut.
Celelalte nemultumiri le puteati sesiza ITM.
In cazul "platii la negru" sunteti partas la evaziune fiscala.
Daca angajeaza pe cineva nu va mai este frica sa va duceti?
Rezolutia angajatorului pusa pe cererea de demisie , ar insemna o demisie cu preaviz ... dvs in demisie trebuia sa mentionati expres faptul ca demisionati fara preaviz, potrivit art.81 alin.8 C.mun.

Predarea lucrarilor nu poate fi conditionata de angajarea unui alt om in locul dvs ...angajatorul poate decide ce salariat le va prelua de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul partilor petru3 petru3 Buna ziua, Le-am trimis pe mail angajatorilor demisia cu art 55 lit b din codul muncii si le-am cerut angajatorilor sa imi dea nr de inregistrare, ei mi-au ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters118682 ContSters118682 Buna ziua Conform noului cod al muncii se poate demisiona fara preaviz?Si va rog daca se poate un model formular demisie. Cum angajeaza o societate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie adinaiuliana adinaiuliana Buna ziua, Lucrez ca operator date. La interviu am discutat conditiile si salariul pe care le-am acceptat. Pentru ca lucram la o alta firma au asteptat sa ... (vezi toată discuția)