Conform noului cod al muncii se poate demisiona fara preaviz?Si va rog daca se poate un model formular demisie. Cum angajeaza o societate comerciala un om care a demisionat de la fostul loc de munca, care sunt actele necesare ?
In noul Cod se precizeaza doar durata maxima; depide ce aveti dvs. in CIM.
Nu cred ca exista angajator care sa nu precizeze nr. de zile de preaviz in cazul demisiei !
Nu inteleg a doua intrebare : ce legatura are demisia de la fostul loc de munca, cu angajarea la cel nou ?
Nu va trebuie musai un formular - tip; puteti scrie ( sau redacta ) singura ac. cerere de aprobare a demisiei.
Nu puteti demisiona fara preaviz decat daca: (1) in contractul dvs. nu este trecut nimic la termenul de preaviz de demisie sau daca (2) firma renunta la preaviz.
Un viitor angajat care a demisionat din alta parte se angajeaza [ur si simlu, ca si unul care nu a demisionat si este la prima angajare. Nu sunt sigur ca inteleg la ce va referiti ...
Nu exista un formular de demisie. veti scrie pur si simplu "Demisie Subsemnatl ..., angajat al societatii, va notific demisia. Ultima zi lucratoare va fi .... Semnatura."
In orice caz, nu intitulati hartia "cerere de demsie", caci demuisia nu se cere de la firma, ci pur si simplu se comunica firmei. Ea nu trebuie aprobata, este o decizie a angajatului asupra careia firma nu are nici un drept de aprobare sau respingere.
Se poate demisiona fara preaviz si in cazul prevazut de art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Demisie
roxxanaxxs
PANA ACUM O LUNA AM LUCRAT LA O COMPANIE PETROLIERA SI MI-AM DAT DEMISIA MAI MULT "OBILIGATA" DE SEF. A FOST O DEMISIE CU PREAVIZ. CARTEA DE MUNCA INCA NU AM ... (vezi toată discuția)