avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conventie cu somajul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conventie cu somajul

M-am angajat in 7 noiembrie 2005 si firma a facut o conventie cu somajul.Ce a presupus acasta?Daca as vrea sa plec, cum plec?Prin demisie?Am inteles ca patronul nu poate sa-mi semneze demisia.Cum sa fac?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:37, 6 Iulie 2007

M-am angajat in 7 noiembrie 2005 si firma a facut o conventie cu somajul.Ce a presupus acasta?Daca as vrea sa plec, cum plec?Prin demisie?Am inteles ca patronul nu poate sa-mi semneze demisia.Cum sa fac?

Ce fel de conventie? Erai somera? Sau proaspat absolventa a unei forme de invatamant?
Demisia nu trebuie aprobata. De la data depunerii notificarii efectuezi preavizul prevazut in contractul de munca si gata, ai plecat :) Probabil angajatorul a beneficiat de anumite facilitati prevazute de Legea 76/2002 in urma angajarii tale si se teme ca va trebui sa le restituie. Insa daca angajatul demisioneaza poate fi linistit din punctul asta de vedere:)
nu eram somera, terminasem facultatea.dar daca demisionez, mai beneficiez de somaj?
In caz de demisie nu beneficiezi de somaj.
iar soc nu ti poate desface cim decit pe baza de demisie ori disciplinar , ca altfel da bani inapoi la stat
Tu de fapt vrei si contractul desfacut si somaj?
Se poate. Si e simplu.
Daca asta vrei iti voi da detalii.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Conventie absolvent dbiancaiuliana dbiancaiuliana sunt angajata cu conventie pentru absolventi si sefa mea vrea sa ma determine cu orice pret sa plec . am fost angajata pe post de contabil si ma ameninta ca va ... (vezi toată discuția)
Conventie cu somajul pol ileana pol ileana daca societatea a beneficiat de conventie cu somajul la angatarea mea cum procedez ca sa plec mai repede de 3 ani din firma fara sa afecteze firma si sa ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca costev costev Buna ziua, Am fost anuntat de sef ca doreste sa plec din companie si ca vrea sa-mi dau demisia. Nu mi-a dat nici un motiv desi am incercat sa aflu care e ... (vezi toată discuția)