avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conventie absolvent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conventie absolvent

sunt angajata cu conventie pentru absolventi si sefa mea vrea sa ma determine cu orice pret sa plec . am fost angajata pe post de contabil si ma ameninta ca va restructura postul si ma va trece pe post de barman ca ea acolo poate sa ma tina altfel sa-mi dau demisia. ca de dat afara nu ma da ca va da banii inapoi .ce pot sa fac in situatia asta si va rog frumos sa-mi spuneti daca imi poate schimba incadrarea fara aceptul meu. si ce pot face sa beneficiez de somaj in conditiile in care inca nu s-a terminat perioada de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:07, 26 Februarie 2010
1. Conform conventiei incheiate cu AJOFM angajatorul nu poate avea initiativa incetarii contractului individual de munca (CIM) al dvs.
2. Pentru a nu returna banii primiti de la AJOFM singura "salvare" a angajatorului este demisia dvs.
3. Angajatorul nu poate sa modifice elementele CIM (locul de munca, functia, salariu, timpul de munca etc.) fara acordul dvs. Pentru asta trebuie sa incheie un act aditional la CIM pe care trebuie sa-l semnati si dvs. si sa fie inregistrat la ITM.
4. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va concedieze prin desfiintarea postului dar daca face asta returneaza banii la AJOFM.
5. Puteti sa sesizati la AJOFM ce se intampla cu dvs. Chiar si la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am ... (vezi toată discuția)
Conventie cu somajul ContSters6135 ContSters6135 M-am angajat in 7 noiembrie 2005 si firma a facut o conventie cu somajul.Ce a presupus acasta?Daca as vrea sa plec, cum plec?Prin demisie?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Firma sau absolventul? Alien44 Alien44 Daca angajez un absolvent si beneficiez de subventie... Cine returneaza salariile+dobanda, daca angajatul(absolvent) pleaca din proprie initiativa inainte de ... (vezi toată discuția)