avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conventie cu somajul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conventie cu somajul

M-am angajat in 7 noiembrie 2005 si firma a facut o conventie cu somajul.Ce a presupus acasta?Daca as vrea sa plec, cum plec?Prin demisie?Am inteles ca patronul nu poate sa-mi semneze demisia.Cum sa fac?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:37, 6 Iulie 2007
Stati putin ca o indrumati gresit;)
Angajatorul face conventie cu somajul pt. absolvenit si primeste 1 sau1.5 salariu minim pe economie(in functie de scoala absolvita) timp de 1 an si nu poate sa desfaca CIM din initiativa sa timp de 3 ani.
Asta inseamna ca nu poate sa restructureze postul sau la acordul partilor, dar poate sa-l concedieze pe salariat disciplinar, sau desface la demisia CIM salariatului, fapt in care nu da bamii inapoi.
la demisie nu iei somaj dar poti pleca, angajatorul nu returneaza banii
scuze am citit gresit, am inteles ca se spune ca nu se poate la demisie sa plece:">
si desigur ca exista si posibilitatea sa ai si una si alta, adica sa pleci si sa ai somaj;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie absolvent dbiancaiuliana dbiancaiuliana sunt angajata cu conventie pentru absolventi si sefa mea vrea sa ma determine cu orice pret sa plec . am fost angajata pe post de contabil si ma ameninta ca va ... (vezi toată discuția)
Conventie cu somajul pol ileana pol ileana daca societatea a beneficiat de conventie cu somajul la angatarea mea cum procedez ca sa plec mai repede de 3 ani din firma fara sa afecteze firma si sa ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca costev costev Buna ziua, Am fost anuntat de sef ca doreste sa plec din companie si ca vrea sa-mi dau demisia. Nu mi-a dat nici un motiv desi am incercat sa aflu care e ... (vezi toată discuția)