Buna seara. Ma numesc MLH din Cluj si am o intrebare. Sant sofer de camion si ma deplasam de la Cluj spre Baia=Mare. In localitatea Somcuta Mare un pieton beat [alcoolemie 1.6] traverseaza drumul si se izbeste de spatele remorcii ansamblului condus de mine, ulterior la 2 saptamani a decedat. Conform martorilor si masuratorilor facute la fata locului nu am fost de vina, ulterior s-a facut expertiza accidentului la un laborator criminalistic unde tot nu eram de vina. La dosar 2 frati ai decedatului au depus hartie de pretentii materiale, decedatul nefiind insurat nu avea sotie sau copii, numai pe cei doi frati.Accidentul a avut loc in octombrie 2015 [nu mi s-a suspendat permisul] iar in august 2016 mi se retine permisul, eliberandu-mi dovada inlocuitoare pe care trebuie sa-l prelungesc din 30 in 30 de zile. In ianuarie 2018 primesc acasa sentinta de clasare a dosarului, eu nefiind vinovat. In sentinta scrie ca cei doi frati sant obligati sa plateasca spitalului Baia Mare suma de 6645 pt spitalizarea fratelui decedat. Eu soferul de camion am dreptul sa-mi recuperez paguba materiala [banii de motorina] de la drumul cluj-Baia Mare ce-l faceam lunar pt prelungirea de dovada de la fratii victimei?? Va multumesc
Buna seara. O nelamurire cu privire la succesiune. Dorim sa facem succesiunea dupa matusa noastra decedata in 2013. Noi fratii nu ne-am inscris la succesiune pana in prezent. Este vreo problema daca acuma ne iscriem la succesiune? Multumesc
Santem 5 frati dinCluj. Avem de facut o succesiune la Braila dupa o matusa sora cu tata. Matusa si sotul ei decedati in 2012, tata decedat in 2013. Noi fratii nu ne-am inscris la succesiune pana acum. Din cei 5 frati 2 nu vor sa se inscrie la succesiune, nu vor sa renunte. Ceilalti 3 frati dorim sa facem demersurile la Braila pt succesiune. Din cei 3 frat doar unul a contribuit la plata cheltuielilor de la apartament si la noi se afla si actele matusii- certificat de deces-casatorie-contractul de cumparare al apartamentului. Noi cei 3 frati putem sa facem la notar succesiunea fara ceilalti 2 frati care nu vor sa se prezinte??
Buna ziua. Santem 5 frati din Turda-Cluj. 4 frati sant angajati cu forme legale, iar unul nu lucreaza . Santem mostenitorii unei matusi de la Braila, sora cu tata. Tata a decedat in 2011, sotul matusii si matusa in 2012, bunicul in 2013, iar bunica in 2014. Sotul matusii nu are frati iar parintii lui sant decedati demult timp. Am facut succesiunea dupa bunici la Turda anul acesta. Dintre cei 5 frati [ eu si ceilalti 4] cei 4 frati nu vor sa faca succesiunea de la Braila din rea vointa si lipsa de bani, dar nici nu vor sa renunte. Din cate stim nu sau inscris la succesiune. Daca eu unul din frati vreau sa fac succesiunea la Braila, ce se va intampla? Fratii ma pot ataca legal sau nu? Exista varianta ca statul roman sau fiscul dupa o anumita perioada din cauza datoriilor ne va cauta si ne va execut silit?? Multumesc
Se poate anula sau modifica partajul voluntar cu sulta facut intre mostenitori? Este vorda de 2 terenuri intravilane, una avand o magazie si cealalta o casa familiala.La unul din mostenitori nu-i convine faptul ca suprafata de teren este mai mica ca si celalalt teren. Multumesc