avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate AnaBoruntia

Activitate AnaBoruntia

Răspuns la discuția Monetare dupa denominare
Bun gasit!

Parerile sunt foarte impartite referitor la modalitatea de a completa monetarul dupa 1 Iulie 2005.

Monetarul se compleateaza referitor la valoarea incasarilor dintr-o zi (adica valoarea ce apare pe Raportul Z de la casa de marcat )sau cu valoarea soldului ce apare in Registrul de casa?

Asa mi-au spus niste persoane, desi nu am auzit pana acum sa existe o astfel de solicitare legala. Respectivele contabile sustin ca aceasta ar fi modalitatea de completare a monetarului de la 1 Iulie 2005, fara sa cunoasca exact ce act normativ prevede acest lucru.
Cunoaste cineva vreun act normativ care sa prevada aceste informatii?
Daca da, va rog sa ne luminati si pe noi cu eventuala publicare a acestuia aici.

Va multumesc
Răspuns la discuția COD CAEN CORECT?!
Am si facut contestatia. Va multumesc mult de ajutor. Sper sa iasa cu bine. :)
Bun gasit!

As dori si eu un mic ajutor cu cateva pareri.
Un control efectuat la un magazin ce comercializaeaza produse diverse cum ar fi: lenjerie intima, felicitari, dresuri, genti(din material textil sau imitatie de piele - deci nu piele), gablonturi, decoratiuni de sezon (Craciun, Pasti), etc. Inspectorii au constatat ca pe actul de inregistrare al soc. apare stipulat ca obiect si activitate principala " comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta a produselor nealimentare" , COD CAEN 5212. Au spus ca acesta este valabil la magazine gen Billa si ca societatea ar fi trebuit sa mentioneze codurile:5242 ( comert cu amanuntul al imbracamintei,
5243 ( comert cu amanuntul incaltamintei si articolelor din piele),5247 ( comert cu amanuntul al cartilo, jurnalelor si art. de papetarie). Aceasta codificare ( asa cum stiu eu) se refera la magazinele specializate. Acesta despre care este vorba, 5212, nu desfasoara vanzari specializate pe anumite produse. Acestea sunt foarte variate. Inspectorii au aplicat amenda de 2 milioane lei, conform art 80 pct 3 din Legea 650/2002. Doresc sa depun contestatie cu privire la aceasta. Vi se pare ca as avea dreptate ? Sa incerc?

Mie asa mi se pare. As aprecia tare mult un raspuns rapid.

Multumesc mult de tot.
As dori sa adaug si eu ceva la aceasta tema. Pe cartea mea de munca scrie Jurist. Credeti ca e vreo diferenta fata de Consilier Juridic?
Din partea mea nu.
Astept raspuns la aceasta. Va multumesc.