avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Activitate cristianmoraru

Activitate cristianmoraru

Exemplu concret:

Societatea noastra doreste sa reduca timpul de lucru pentru o parte din salariati (mai mult de 10% din totalul salariatilor) pentru perioada de 10 zile consecutiv 19-10-2020 - 31.10.2020 de la 80 ore la 40 ore.

Raportare in Revisal Var.1:

- Tip norma - cu timp partial
- Durata norma - cu timp partial
- Repartizare timp munca - inegal
- Timp interval repartizare - ore/saptamana
- Timp munca - 20 ore/saptamana
- Salariu - se modifica salariul brut aferent orelor lucrate efetiv in luna
- Se adauga sporul de 75% pentru zilele nelucrate

Raportare in Revisal Var.2:

- Tip norma - norma intreaga
- Durata norma - norma intreaga legi speciale
- Repartizare timp munca - inegal
- Salariul - nu se modifica
- Se adauga sporul de 75% pentru zilele nelucrate

Care varianta este corecta pentru cazul concret de mai sus?


O societatea A din Romania emite o factura catre societatea C din Singapore. Bunurile au fost cumparate de la societatea B din Franta iar societatea B este cea carea realizeaza efectiv exportul direct din Franta catre Singapore in numele societatii A.
Intrebarea mea este: Societatea A efectueaza o operatiune scutita de TVA, avand in vederea ca detine o copie dupa declaratia vamala de export din Franta prin care atesta ca bunurile au fost exporate de societatea B direct in Sinagapore?
Societatea noastră a achiziționat anul trecut, în luna octombrie 2018, un teren. Începând cu anul 2019 societatea noastră a început demersurile pentru obținerea tuturor avizelor necesare în vederea obținerii autorizației de construcție pentru o noua hală industrială. Autorizația de construcție a fost obținută în luna mai iar ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în luna iunie. Construcția este realizată de un antreprenor general fără participarea salariațiilor societății noastre. Durata realizării construcției prevăzută în contract este de 5 luni de la ordinul de începere al lucrărilor.
Trebuie deschis punct de lucru pe perioada lucrărilor de construcții sau doar dupa finalizarea constructiei si inceperea efectiv a activitatii?