avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Rita Bandici

Activitate Rita Bandici

Răspuns la discuția Cota parte mostenire nepoti
Multumesc pentru răspuns.
Moștenirea nu a fost solicitată oficial de nimeni, au fost doar discuții în familie.
Sotul si sotia fara copii detin un imobil in parti egale.
Sotul moare acum patru ani iar sotia acum doi ani.
Sotul avea o sora (decedata) care are un fiu in viata iar sotia avea trei frati (decedati) care au patru copii in viata, deci in total 1+4= 5 nepoti.
Intrebarea mea este cum se imparte mostenirea; in 5 parti egale tuturor sau nepotul sotului primeste jumatate iar ceilalti 4 nepoti ai sotiei cealalta jumatate?
Va multumesc si va doresc o zi buna.
Va mulțumesc.
Ma scuzati, fiecare cuvant in parte il inteleg dar toate impreuna nu.
Am aflat de testament in timpul vietii sotilor care ne-au lasat mostenirea; am aflat de deces telefonic.
Nu inteleg ce inseamna o proba contrara; nu am facut demersuri legale de niciun fel in scopul dobandirii mostenirii de la decesul unchilor mei si pana astazi inclusiv.
va multumesc pentru raspuns si mai ales pentru promptitudine.
Cu stima,
Rita Bandici
Imi cer scuze pentru intarziere.
Informatiile dv sunt foarte clare.
Ambii soti au lasat casa prin testament.
Nu am precizat ca au trecut 3 ani de la deces, timp in care nu am luat nicio masura de a intra in posesia imobilului, deci acel termen de optiune succesorala a fost depasit cu mult.
Nu stiu daca in acest caz avem dreptul la mostenire integrala, daca se imparte cu alti mostenitori care nu au fost trecuti in testament sau daca am pierdut dreptul la mostenire.
Va multumesc.
Cu stima,
Rita Bandici
Buna ziua,
Am mostenit o casa prin testament autentificat; sunt peste 3 ani de la deces dar nu am facut niciun demers pentru acceptarea mostenirii.
As dori sa stiu daca mai am dreptul la aceasta casa conform testamentului tinand cont de timpul lung scurs de la deces.
Va multumesc si va doresc o zi buna.
Unchiul meu a decedat, apoi sotia sa.
Nu au avut copii si prin testament mi-a fost lasat un imobil in Bucuresti mie si sotiei mele. Intre timp am divortat.
Nepotii matusiii doresc parte din mostenire.
Sunt trei ani de la deces si nu am intreprins nicio masura sa intru in posesia mostenirii.
Doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa obtin acest imobil fara participarea fostei mele sotii care nu are pretentii si care este partea care mi se cuvine tinand cont de ceilalti solicitanti la mostenire. Mentionez ca sunt cetatean suedez originar din Romania.
In cazul in care sunt sanse reale de mostenire doresc sa fiu reprezentat de o firma de incredere deoarece nu sunt disponibil de a veni in tara oricand. Va multumesc.