avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte mostenire nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte mostenire nepoti

Sotul si sotia fara copii detin un imobil in parti egale.
Sotul moare acum patru ani iar sotia acum doi ani.
Sotul avea o sora (decedata) care are un fiu in viata iar sotia avea trei frati (decedati) care au patru copii in viata, deci in total 1+4= 5 nepoti.
Intrebarea mea este cum se imparte mostenirea; in 5 parti egale tuturor sau nepotul sotului primeste jumatate iar ceilalti 4 nepoti ai sotiei cealalta jumatate?
Va multumesc si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Rita Bandici , utilizator 20:12, 6 Februarie 2018
Dintre persoanele cu vocatie, vor moșteni doar cei care au acceptat tacit sau expres moștenirea. Așadar , cine a efectuat astfel de demersuri?
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
avvalentina, utilizator
Multumesc pentru răspuns.
Moștenirea nu a fost solicitată oficial de nimeni, au fost doar discuții în familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren floriancasapu floriancasapu Buna ziua, Am inceput de curand in instanta un proces prin care solicitam impartirea unei suprafete de teren aflata in proprietatea unui unchi care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Moștenire - fără copii, un singur frate în viață, diverși nepoți Ssarmiss Ssarmiss Cristos a înviat! Cine are cunoștințe și un minut liber, îmi poate spune cine și ce moștenește după decesul unui bătrân care (cred că) nu a lăsat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)