avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate Narcis1214

Activitate Narcis1214

Buna ziua, as avea nevoie de un sfat. De dimineață a venit un client (lucrez in fast food) m-a înjurat, amenințat și până la urmă și lovit pe motiv că as fii zis eu către el că e ,,pacient". Nu eu am zis ci un coleg, dar clientul fiind beat cred, ținea una și bună că eu am zis. Am video cum mă lovește chiar și audio cum îmi vorbește eu fiind în timpul programului de munca ( nu știu cât contează asta) sau că era managerul lângă mine când ăla mă făcea în fel și chip și mă amenința și chiar și când m-a lovit managerul era lângă și nu a intervenit, lucru ce cred eu că era de datoria lui. Ce părere aveți? Ce as putea sa fac după o asemenea situație? Plângere penală? E prima întâmplare de genul, practic am căzut nevinovat. Abia au vrut să îmi dea filmarea cum mă pocnește clientul, cei de la munca. Nu înțeleg de ce. Mi-a zis mai apoi sa nu o postez niciunde și să nu o dau la nimeni ( nu știu la ce sau cine se referă aici)
Discuție Amenda protest
E legal sancționarea unui om dacă nu are asupra lui declarație pe propria răspundere în intervalul orar 22:00-05:00? Am vrut sa merg la protest evident nu pot face declarație pe acest motiv și îmi e frica sa nu rămân cu sanctiunile legate de masca și lipsa declarație. Dacă contest in instanță procesul verbal o sa mi se anuleze amenda? Sau cum pot sa nu primesc amenda în acest sens? E dreptul meu sa protestez. Care sunt drepturile mele legate de aceste interdicții plus alte informații legate de acest subiect ne-ar fii de mare ajutor(mie și câtorva oameni). Am citit ca polițiștii fac abuz în serviciu sancționand oamenii, oare e adevărat? Mulțumesc anticipat!
Cu drept de circulație, în afara localității. Dar nu cred sa aibă vreo legătură. De exemplu dacă dovada expira în data de 10. Pot prelungi dovada cu încă 15 zile? Am auzit ca se poate dar nimic concret, doar zvonuri. As vrea sa o prelungesc măcar pana după sărbători, depind de permis iar după sărbători as face cumva sa încep perioada propriu zisa de a nu avea voie sa conduc.

PAUL777 a scris:

Ce este precizat în dovada de agentul constatator-Cu drept de circulatie?
Unde a ti fost depistat cu aceasta viteza?In localitate,sau in afara localității?
Desi nu stiu ce este precizat în dovada,va recomand sa dați examen pentru reducerea perioadei de suspendare.
In privinta dovezii nu cred ca aveți ce prelungii.
In cele 15 zile ramase cu drept de circulatie ar trebui sa va înscrieți pentru reducerea perioadei de suspendare.

Narcis1214 a scris:

Dacă mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru ca am depășit viteza cu 51 km/h cu înmânarea unei dovezi înlocuitoare, întrebarea ar fii: Pot prelungi valabilitatea dovezii înlocuitoare? Cât și cum și câteva informații utile mi-ar fii de mare ajutor. Informații legale. Care sunt pașii de urmat?

Dacă mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru ca am depășit viteza cu 51 km/h cu înmânarea unei dovezi înlocuitoare, întrebarea ar fii: Pot prelungi valabilitatea dovezii înlocuitoare? Cât și cum și câteva informații utile mi-ar fii de mare ajutor. Informații legale. Care sunt pașii de urmat?
Răspuns la discuția Muncitor neangajat cu acte
Mulțumesc mult, sa știți ca ma ajuta mult informațiile primite.
Răspuns la discuția Muncitor neangajat cu acte
Mulțumesc frumos, dar dacă eu am insistat sa îmi facă contract de munca dar el tot îmi promitea de pe o zi pe alta? Contează?
Bună ziua, as avea o întrebare, ce pot sa fac dacă șeful ma tine de 4 luni neangajat și ma minte ca ma angajează mâine, poimâine săptămâna viitoare etc. Mai am sa primesc niște bani pe câteva zile lucrate. Ce pot sa fac în acest caz? După lege, sau din punct de vedere personal. Pot merge la itm? Sau ce îmi recomandați? Îl pot da în judecata? Sau e prea mult? Nu vreau sa o las asa. Cum pot dovedi ca am lucrat deși a vrut sa ma tina neangajat?
Discuție Concediu legal
Bună ziua, as avea o întrebare la dumneavoastră, dacă eu am 11 luni de munca am dreptul sa primesc concediu de odihna? Explicit firma trimite oamenii în concediu în doua etape pe parcursul a 6 luni. Lucrând din 14 ianuarie, nu am prins prima transa, iar acum am nevoie sa merg în concediu legal dar șeful refuza sa îmi dea, are acest drept? Dacă nu, de câte zile beneficiez pana în momentul de față având în vedere ca am 21 de zile de concediu din care am primit doar 11.
Bună ziua, am dreptul sa solicit verbal o copie a statului de plata iar angajatorul e obligat sa îmi dea acea copie? Conform codului munci. Mulțumesc anticipat!
Discuție Salariu de baza
Bună ziua, as avea o întrebare legata de salariul de baza, acesta fiind de 2280 lei din care se trage garanție de 50 de lei, mai rămân 2230 lei. Am fost în concediu legal, ceea ce presupun ca nu afectează salariul de baza ci doar bonurile de masa. Iar eu am luat aproape 2100 lei, cum este posibil? Nu ar trebui indiferent de ore suplimentare sau ore de noapte cel puțin 2230 lei sa primesc? Mulțumesc anticipat!