avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis și dovada inlocuitoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis și dovada inlocuitoare

Dacă mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru ca am depășit viteza cu 51 km/h cu înmânarea unei dovezi înlocuitoare, întrebarea ar fii: Pot prelungi valabilitatea dovezii înlocuitoare? Cât și cum și câteva informații utile mi-ar fii de mare ajutor. Informații legale. Care sunt pașii de urmat?
~ Conținut șters la cerere ~
Cu drept de circulație, în afara localității. Dar nu cred sa aibă vreo legătură. De exemplu dacă dovada expira în data de 10. Pot prelungi dovada cu încă 15 zile? Am auzit ca se poate dar nimic concret, doar zvonuri. As vrea sa o prelungesc măcar pana după sărbători, depind de permis iar după sărbători as face cumva sa încep perioada propriu zisa de a nu avea voie sa conduc.

PAUL777 a scris:

Ce este precizat în dovada de agentul constatator-Cu drept de circulatie?
Unde a ti fost depistat cu aceasta viteza?In localitate,sau in afara localității?
Desi nu stiu ce este precizat în dovada,va recomand sa dați examen pentru reducerea perioadei de suspendare.
In privinta dovezii nu cred ca aveți ce prelungii.
In cele 15 zile ramase cu drept de circulatie ar trebui sa va înscrieți pentru reducerea perioadei de suspendare.

Narcis1214 a scris:

Dacă mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru ca am depășit viteza cu 51 km/h cu înmânarea unei dovezi înlocuitoare, întrebarea ar fii: Pot prelungi valabilitatea dovezii înlocuitoare? Cât și cum și câteva informații utile mi-ar fii de mare ajutor. Informații legale. Care sunt pașii de urmat?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati de reducere testul 13/15 si va reduceti la 30 de zile. Dovada nu se prelungeste.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti posibilitatea sa prelungiti dreptul de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului pe 90 de zile andreia2611 andreia2611 Buna ziua. Am fost oprita pe autostrada de la Cluj cu o viteza de 51 de km peste viteza legala. Mi s-a suspendat carnetul pe o perioada de 90 de zile si mi-au ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului auto dupa o perioada de suspendare de 90 de zile GEORGIANA925 GEORGIANA925 Buna ziua,as dori sa va intreb si eu pentru a optine permisu de conducere dupa o perioada de suspendare de 90 de zile mai este nevoie de a se sustine un test? (vezi toată discuția)