problema este ca nu prea stiu care este temeiul legal privind vanzarea. Se vinde cota parte a fiecarui proprietar de imobil catre uicul cumparator? se face contract separat cu fiecare proprietar sau un singur contract in care vanzatori sunt toti proprietarii imobilelor din bloc?
Buna ziua. Am tot cautat temei legal, insa nu am gasit ceva sigur care sa ma lamureasaca.
Problema este ca vreau sa cumpar de la proprietarii unui bloc cota indiviza a fiecaruia asupra acoperisului pentru a-l mansarda si apoi sa il pot vinde. Intrebarea este daca pot face un contract de vanzare cumparare? In legea asociatiilor de proprietari, la art. 39 se mentioneaza faptul ca proprietatea comuna poate fi utilizata de terti numai cu acordul majoritatii proprietarilor membrii ai asociatei ai proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Daca toti proprietrii unei scari sunt de acord sa imi dea cota parte din acoperis, cum fac actul si cum pot vinde apoi? Trebuie sa am un drept de proprietate inscris in CF. Notarii din Slatina nu s-au pronuntat, in sensul ca nu m-au zis ce trebuie sa fac.
As dori sa ma ajutati, nu gasesc un cadru legal pentru acest transfer de proprietate.
Va multumes mult!
buna ziua!
Cum se face un contrac de asociere in participatiune in situatia in care una dintre societati, acorda celeilalte licenta de expertiza contabila, iar cealalata vine cu forta de munca si cu societatile carora le vor tine contabilitatea.
Asocierea creata trebuie sa poarte un nume?
Cine poate sa imi dea informatii sa pot afla despre acest contrac?
Sau care este posibilitatea de asociere intre cele doua societat? Una are obiect de activitate contabilitate, autorizata de CECAR, cealalta management.
Va multumesc mult de tot!
va multumesc mult de tot pentru informatii
Buna ziua! Carea sunt diferentele de constituire intre un srl cu asociati romani si srl cu asociati straini?
Ma refer la acte necesare constituirii, si poate anumite mentiuni care trebuie trecute in actul constitutiv.
Mentionez faptul ca stiu limba romana.
Multumesc!
buna ziua!
as vrea si eu, daca are cineva, modul de calcul al pensiei.
pentru pensia anticipata si pentru cea pe caz de boala. mi-a zis cineva ca pensia este mai mare daca se iese pe caz de boala.
stie cineva ceva, sau poate sa ma ajute?
Poate sau nu, dupa ultimele modificari asociatul unic la srl, unde este si administrator sa aiba contract de munca la societatea sa?
cum se face contractul in situatia in care raspunsul este da?
asociatul semneaza la administrator pentru societate si la salariat, pentru el, nu?
Va multumesc!
Imi puteti sa imi spuneti si ultima modificare la legea societatilor comerciale?
Multumesc mult pentru informatii!
SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI.
SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE MENTIPONEAZA FAPTUL CA DACA IN TERMEN DE 2 LUNI NU PLATESTE LA ZI, BANCA POATE INCEPE EXECUTAREA PRIN LICITATIE A IMOBILULUI
AMBII SOTI SUNT PROPRIETARI AI IMOBILULUI. SOTUL NU A SEMNAT NICI UN ACT LA BANCA.
INTREBAREA MEA ESTE: DACA SOCIETATE A PRIMIT DEJA INSTIINTAREA CU DATA LICITATIE, SOTUL POATE FACE CEVA, IN CALITATE DE PROPRIETAR IN DEVALMASIE AL IMOBILULUI?
VA ROG MULT SA IMI DATI UN RASPUNS URGENT, LICITATIE VA FI PE DATA DE 07.02.2008
SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI.
SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE MENTIPONEAZA FAPTUL CA DACA IN TERMEN DE 2 LUNI NU PLATESTE LA ZI, BANCA POATE INCEPE EXECUTAREA PRIN LICITATIE A IMOBILULUI
AMBII SOTI SUNT PROPRIETARI AI IMOBILULUI. SOTUL NU A SEMNAT NICI UN ACT LA BANCA.
INTREBAREA MEA ESTE: DACA SOCIETATE A PRIMIT DEJA INSTIINTAREA CU DATA LICITATIE, SOTUL POATE FACE CEVA, IN CALITATE DE PROPRIETAR IN DEVALMASIE AL IMOBILULUI?
VA ROG MULT SA IMI DATI UN RASPUNS URGENT, LICITATIE VA FI PE DATA DE 07.02.2008