avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... EXECUTARE IMOBILIARA PROPRIETARI SOTI, UNUL ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

EXECUTARE IMOBILIARA PROPRIETARI SOTI, UNUL ADMINISTRATOR

SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI.
SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE MENTIPONEAZA FAPTUL CA DACA IN TERMEN DE 2 LUNI NU PLATESTE LA ZI, BANCA POATE INCEPE EXECUTAREA PRIN LICITATIE A IMOBILULUI
AMBII SOTI SUNT PROPRIETARI AI IMOBILULUI. SOTUL NU A SEMNAT NICI UN ACT LA BANCA.
INTREBAREA MEA ESTE: DACA SOCIETATE A PRIMIT DEJA INSTIINTAREA CU DATA LICITATIE, SOTUL POATE FACE CEVA, IN CALITATE DE PROPRIETAR IN DEVALMASIE AL IMOBILULUI?
VA ROG MULT SA IMI DATI UN RASPUNS URGENT, LICITATIE VA FI PE DATA DE 07.02.2008
Cel mai recent răspuns: Corina Chilom , Avocat 14:19, 11 Februarie 2008
Sotul poate face contestatie la executare. De asemenea, poate solicita suspendarea executarii silite insa instanţa poate suspenda executarea, dacă se depune o cauţiune în cuantumul fixat de instanţă, în afară de cazul în care legea dispune altfel. In temeiul prevederilor art. 400 indice 1 din Codul de Procedura Civila, creditorul poate cere impărţirea bunurilor proprietate comună şi în cadrul judecării contestaţiei la executare.
Dupa cum zicea si colegul n temeiul prevederilor art. 400 indice 1 din Codul de Procedura Civila, creditorul poate cere impărţirea bunurilor proprietate comună şi în cadrul judecării contestaţiei la executare.
Consider ca acest dispozitiv trebuieste coroborat si cu prevederile din codul familiei (art 30 si urmatoarele) care reliefeaza faptul ca nu este admisibil un partaj atata timp cat nu s-au executat bunurile proprii.
Daca in dosarul de executare nu exista vreo dovada ca executorul ar fi incercat sa determine daca debitorul are bunuri proprii, contestatia la executare se va admite si se vor anula formele de executare avand ca obiect imobilul

in alta ordine de idei din cate am inteles din cele expuse creditul a fost garantat printr-o ipoteca ce nu a fost semnata si de celalalt coproprietar devalmas. Orice act de dispozite asupra unui imobil va avea nevoie de consimtamntul tuturor coproprietarilor exprimat in forma autentica ad validitatem
Multumesc mult pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent ajutati-ma! Corina Chilom Corina Chilom SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI. SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE ... (vezi toată discuția)
Executarea unui imobil care este gajat la banca! bond29500 bond29500 Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale active BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Speta suna cam asa: Sotul si sotia detin un imobil ,bun comun. Sotul (fara sotie) a facut un credit la o banca si nu a achitat ratele la timp. Impotriva ... (vezi toată discuția)