avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Va rog urgent ajutati-ma!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Va rog urgent ajutati-ma!

SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI.
SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE MENTIPONEAZA FAPTUL CA DACA IN TERMEN DE 2 LUNI NU PLATESTE LA ZI, BANCA POATE INCEPE EXECUTAREA PRIN LICITATIE A IMOBILULUI
AMBII SOTI SUNT PROPRIETARI AI IMOBILULUI. SOTUL NU A SEMNAT NICI UN ACT LA BANCA.
INTREBAREA MEA ESTE: DACA SOCIETATE A PRIMIT DEJA INSTIINTAREA CU DATA LICITATIE, SOTUL POATE FACE CEVA, IN CALITATE DE PROPRIETAR IN DEVALMASIE AL IMOBILULUI?
VA ROG MULT SA IMI DATI UN RASPUNS URGENT, LICITATIE VA FI PE DATA DE 07.02.2008
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 16:57, 6 Februarie 2008
Sotul poate face contestatie la executare si poate solicita suspendarea executarii silite. Atentie insa ca societatea creditoare poate cere partajul judiciar fortat si pe calea executarii silite in temeiul art. 400 indice 1 din Codul de Procedura Civila.
Sper ca am inteles bine speta

Societatea X contracteaza un credit de la Banca Y

Administratorul societatii X garanteaza creditul cu un bun al sau si al sotului

Societatea X nu plateste 2 luni

Banca Y scoate la licitatie un bun al Administratorului Societatii X detinut in codevalmasie cu sotul și care a format obiectul unui contract de garantie.

Ce sa zic ?

1. Primul raspuns primit este corect
2. Avand in vedere ca sotul nu a semnat contractul de garantie, acest fapt poate duce la o prelungire a executarii suficienta, poate, pentru a va reveni financiar. Practic executarea va fi precedata de o lupta intre codevalmasi pentru dobandirea imobilului, lupta ce poate dura si 1 an.
3. Cititi cu atentie clauzele contractuale. E posibil sa gasiti vreo portita.

Multa bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobiliara proprietari soti, unul administrator Corina Chilom Corina Chilom SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI. SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE ... (vezi toată discuția)
Executare silita pornita impotriva altei persoane decat debitorul real Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie cu ipoteca. Debitor SC X SRL. Inainte de inceperea executarii silite creditorul este de acord printr-o Declaratie ... (vezi toată discuția)
Credit bancar, garantie si insolventa cafea1 cafea1 Buna. O prietena de-a mea a contactat 2 credite bancare de la 2 banci separate, x si y in numele societatii comerciale pe care o infiintase, in vederea ... (vezi toată discuția)