SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI.
SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE MENTIPONEAZA FAPTUL CA DACA IN TERMEN DE 2 LUNI NU PLATESTE LA ZI, BANCA POATE INCEPE EXECUTAREA PRIN LICITATIE A IMOBILULUI
AMBII SOTI SUNT PROPRIETARI AI IMOBILULUI. SOTUL NU A SEMNAT NICI UN ACT LA BANCA.
INTREBAREA MEA ESTE: DACA SOCIETATE A PRIMIT DEJA INSTIINTAREA CU DATA LICITATIE, SOTUL POATE FACE CEVA, IN CALITATE DE PROPRIETAR IN DEVALMASIE AL IMOBILULUI?
VA ROG MULT SA IMI DATI UN RASPUNS URGENT, LICITATIE VA FI PE DATA DE 07.02.2008
Sotul poate face contestatie la executare si poate solicita suspendarea executarii silite. Atentie insa ca societatea creditoare poate cere partajul judiciar fortat si pe calea executarii silite in temeiul art. 400 indice 1 din Codul de Procedura Civila.
Administratorul societatii X garanteaza creditul cu un bun al sau si al sotului
Societatea X nu plateste 2 luni
Banca Y scoate la licitatie un bun al Administratorului Societatii X detinut in codevalmasie cu sotul și care a format obiectul unui contract de garantie.
Ce sa zic ?
1. Primul raspuns primit este corect
2. Avand in vedere ca sotul nu a semnat contractul de garantie, acest fapt poate duce la o prelungire a executarii suficienta, poate, pentru a va reveni financiar. Practic executarea va fi precedata de o lupta intre codevalmasi pentru dobandirea imobilului, lupta ce poate dura si 1 an.
3. Cititi cu atentie clauzele contractuale. E posibil sa gasiti vreo portita.