avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate VMarius91

Activitate VMarius91

Am trimis prin priority post cu confirmare de primire, dar o sa trimit și pe mail cu toate ca la mailul trimis în care intrebam unde pot plăti cheltuielile judiciare avansate de stat și în cât timp trebuie plătite pentru ca nu am primit nimic acasă și nu doresc sa treacă perioada legala în care pot plăti,din nou nu am primit nici un răspuns, în condițiile în care am trimis și un reminder către ei văzând ca trece timpul și nu primesc nimic, dar situația a ramas aceeași. Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Trimiteti o cerere pe adresa instantei cu indicarea nr. de dosar si atasati dovada platii.

Am sunat! M-au lămurit...mi-a răspuns aceeași doamna plictisită si care e deranjata atunci când este sunata..si mi-a zis sa trimit sa ajungă la ei..si mi-a închis telefonul in nas..nici nu mi-a răspuns cum as putea sa trimit, de asta am apelat la acest site pentru ca aici am primit mereu răspunsuri iar la judecătorie de fiecare data mi s-a închis telefonul fără explicații.

Se poate, sunati la executari penale si va lamuresc.

Buna ziua! In urma unui dosar penal am primit ca sentina obligativitatea de plata pentru cheltuieloi judiciare avansate de stat in valoare de 1500 de lei. Am fost la Administratia Financiara si am platit, am primit chitanta pe care am inteles ca trebuie sa o transmit catre judecatoria Buftea unde a avut loc procesul, cel putin asta inteleg eu. Problema este ca eu sunt din Craiova, se paote cumva trimite prin posta sau prin alta metoda chitanta in original fara a fi nevoie sa ma duc personal pana acolo?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Dar cum se poate face acel apel?sau mai bine zis cine sa facă și de ce sa facă? Tin sa precizez ca e prima oara când trec prin qsa ceva si nu stiu cum se procedează, dar mie mi s-a zis în sala de judecata ca vom merge pe procedura simplificata si domnul procuror a spus ca vând în vedere toate aspectele se cere suspendarea permisului, nicidecum anularea lui, dar mai mult partea care nu o înțeleg este aceasta de care spuneți dumneavoastră și domnul avocat de mai înainte, cu acel apel, nu am văzut sa se stabilească o noua sedinta sau ceva, am crezut ca asta este prima si ultima si o sa primesc acasa decizia sau copie după decizie după care urmează sa o iau de la tribunal pe cea originala. Va rog dacă ma puteți lămuri. Mulțumesc de ajutor!

Alexandra Dogaru a scris:

Bună ziua,

După ce hotărârea judecătorească rămâne definitivă (iar soluția amânării aplicării pedepsei este menținută și într-o eventuală cale de atac), vă puteți recupera permisul.

Buna ziua! Am și eu un dosar penal pentru conducerea sub influenta alcoolul și acum după 4 ani fără 3 luni am avut prima judecata(si ultima) si am primite decizia de mai jos. Întrebarea mea este cand o sa pot sa îmi recuperez permisul si cum?
Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 4 şi 10 din C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 10 luni închisoare în sarcina inculpatului Voica Marius Casian (date), pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art. 336 alin.1 C.pen. În baza art. 83 alin. 1 şi 3 C.pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Voica Marius Casian rebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. În baza art. 404 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului Voica Marius Casian asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21.01.2021.
Astept răspunsul dumneavoastră. Multumesc
Bună ziua! Eu când am sunat la judecătorie nu mi s-a spus nimic de obligativitatea de a ma prezenta și nici de pedeapsa în regim de detentie, în înștiințări mi se spune ca pot sa ma prezint pentru ridicarea actelor procedurale după 5 zile dar nu mai mult de 7 zile, iar dacă nu ma prezint se
Considera ca am luat la cunoștință. Am cerut prin cerere scrisa trimiterea în format electronic asa cum mi s-a spus de către cei de la judecătorie când am sunat și după ce au trecut cele 7 zile mi-au răspuns ca ei nu au acele acte în format electronic.

Angajati-va avocat care sa va reprezinte in fata instantei. Daca nu va prezentati, riscati o pedeapsa in regim de detentie.

Buna ziua! Am un dosar penal intocmit pentru conducere sub influen ta alcoolului, dupa 3 ani si 4 luni a ajuns dosarul la judecatorie, problema este ca imi tot trimit instiintari pentru ridicarea actelor procedurale insa din cate inteleg dupa cele 7 zile de la primirea instiintarii se considera ca am luat la cunostiinta despre actele de procedura. De ce imi vin mereu acasa acele instiintari? Precizez ca eu sunt din Craiova si procesul se judeca la Buftea, eu nu am posibilitatea sa ma duc de fiecare data la Buftea deoarece lucrez. Ce pot sa fac in privinta asta?
Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind zona si nefiind semnalizata intersectia am fost oprit de catre agentul de circulatie, mi s-a facut testarea cu etilotestul rezultand 0,74 alcoolemie in aerul expirat. La ce urmari as putea sa ma astept in acest caz? Mentionez ca am platit analizele insa nu am primit nici un raspuns pana in prezent.