avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Primesc instiintari de la judecatorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Primesc instiintari de la judecatorie

Buna ziua! Am un dosar penal intocmit pentru conducere sub influen ta alcoolului, dupa 3 ani si 4 luni a ajuns dosarul la judecatorie, problema este ca imi tot trimit instiintari pentru ridicarea actelor procedurale insa din cate inteleg dupa cele 7 zile de la primirea instiintarii se considera ca am luat la cunostiinta despre actele de procedura. De ce imi vin mereu acasa acele instiintari? Precizez ca eu sunt din Craiova si procesul se judeca la Buftea, eu nu am posibilitatea sa ma duc de fiecare data la Buftea deoarece lucrez. Ce pot sa fac in privinta asta?
Cel mai recent răspuns: VMarius91 , utilizator 17:13, 29 Octombrie 2020
Buna ziua,
Vi se trimit citatii si alte acte procedurale pentru ca procedura impune sa fiti incunostintat despre ceea ce se intampla in dosar iar daca procedura nu se poate realiza prin comunicarea la adresa dvs., actele le puteti ridica de la sediul instantei intr-un anumit termen. Ar fi util sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in cazul in care nu puteti ajunge la instanta.
Angajati-va avocat care sa va reprezinte in fata instantei. Daca nu va prezentati, riscati o pedeapsa in regim de detentie.
Bună ziua! Eu când am sunat la judecătorie nu mi s-a spus nimic de obligativitatea de a ma prezenta și nici de pedeapsa în regim de detentie, în înștiințări mi se spune ca pot sa ma prezint pentru ridicarea actelor procedurale după 5 zile dar nu mai mult de 7 zile, iar dacă nu ma prezint se
Considera ca am luat la cunoștință. Am cerut prin cerere scrisa trimiterea în format electronic asa cum mi s-a spus de către cei de la judecătorie când am sunat și după ce au trecut cele 7 zile mi-au răspuns ca ei nu au acele acte în format electronic.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Angajati-va avocat care sa va reprezinte in fata instantei. Daca nu va prezentati, riscati o pedeapsa in regim de detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, dacă a făcut procuratura apel la hotarâre instanței trebuie sa fiu prezenta la apel? multumesc anticipat! Emilia 0anea Emilia 0anea Buna, dacă a făcut procuratura apel la hotărârea instantei eu trebuie sa fiu prezenta la proces.Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unui dosar penal am primit ca sentina obligativitatea ... VMarius91 VMarius91 Buna ziua! In urma unui dosar penal am primit ca sentina obligativitatea de plata pentru cheltuieloi judiciare avansate de stat in valoare de 1500 de lei. Am ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui vehicul fara permis auto Vonder Vonder Buna seara! Mi s a deschis un dosar penal la judecatoria sect 3 ,pt conducerea unui vehicul fara permis de conducere.Nu sunt in tara,am plecat de cateva luni ... (vezi toată discuția)