avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate AllyMagd

Activitate AllyMagd

buna ziua.
s-a primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc de executare silita mobiliara pentru o suma de 20000 provenind dintr-un credit bancar pentru care in 2016 s-a facut o cesiune de creanta intre banca si eos ksi,
executarea silita a fost solicitata de EOS FINANCE GMBH PRIN MANDATAR SC EOS KSI ROMANIA SRL .
se poate depune intampinare pentru stopare executare silita pe baza deciziei 9/2016 a ICCJ?

"Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de BEJ ..................., solicitată de creditorul cesionar EOS Credit Investment RO Gmbh, prin SC EOS KSI România SRL. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de contractul de credit nr............................/........................ încheiat între cedentul UNICREDIT Consumer financing IFN SA şi debitorul ............................... Fără cale de atac. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, ...................., la .....................".
Buna ziua. In aceasi situație se află ai fratele meu. La documentele transmise de executor este atașat un contract fără semnătura niciuneia dintre părți.
Dacă într-adevăr aveau în contract semnat nu îl puneau pe acela la dosar.
El va depune contestare la executare pe baza legii cu semnătura electronică. Nu știu exact legea care este , dar în legea respectivă sunt menționate condițiile pentru că o semnătura electronică sa fie valida.
Răspuns la discuția Contract împrumut online zaplo
Multumesc frumos. Aceași speta am gasit-o si eu, ulterior am mai verificat ai am văzut ai legea cu semnătura electronică.. Nu se doreste neplata împrumutului, se dorește anularea executării silite după care sa se plateaca direct către cei de la zaplo suma restanță (fara penalități) sau ajungerea la un acord.
Răspuns la discuția Contract împrumut online zaplo
Contestația s-ar face pe baza legii 445/2001 privind semnatura electronica republicata 2014. Lege nr. 445/2001 republicata. Conform acestei legi semnătura respectiva data de client online nu are valabilitate.



Cum rămâne cu faptul că zaplo oferă împrumuturi pe baza unui contract semnat online. Electronic. Mai bine zis in dreptul clientului apare o căsuța în care îți treci numele complet.
Atât.

apasati pe raspunde!

Buna ziua. In cadrul unui credit luat online in 2015, de la zaplo IFN, totul făcut electronic, contract semnat electronic ( la semnătură client era o căsuța în care clientul trebuia să își treacă numele integral) s-a cerut de zaplo executarea silita a contractului. După depășirea termenului de plată din contract zaplo a trimis prin posta o notificare de plata, apoi s-a mai primit în decembrie 2016 o alta notificare de la o firma de recuperare, in ianuarie 2017 platindu-se de client doar 1 mil din suma. Clientul și-a schimbat nr de tel si adresa de e-mail.
Întrebarea este:
are șanse de câștig clientul dacă contesta executarea silita fiind vorba de un contract online. Am înțeles că există REGULAMENTUL (UE) NR. 910/2014 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
din 23 iulie 2014
privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice pe piața internă și de abrogare a Directivei 1999/93/CE care ar avea efect si asupra contractelor de genul acestuia.
Si clientul a primit instiinatare de la executorul judecătoresc prin care este informat că deja i s-a pus poprire pe pensie fara a i se mai transmite instiinatare in care i se da un anumit termen "de o zi" in care poate să achite debitul. Se mai ia în considerare contestația lui în acest caz.