Buna ziua!
Acum o saptamana am participat la o licitatie deschisa..toate bune si frumoase..pana am fost sa ridic produsele. Acolo domnul lichidator striga persoanele care au licitat cu cel mai mare pret pentru anumite produse. La anumite produse, persoana desemnata castigatoare nu s-a prezentat, iar produsul i s-a oferit celui de-al doilea licitator, la pretul oferit de el(cel de al doilea). Intrebarea mea este urmatoarea: este legal? ce de-al doilea nu trebuia sa plateasca pretul castigatorului daca acesta nu a mai dorit produsul? Puteti va rog sa mi spuneti in ce lege si articolul este stipulat acest lucru?
Buna ziua. As avea rugamintea daca ma puteti ajuta cu o problema. As dori sa cumpar apartamentul parintilor mei (prin credit imobiliar), iar acestia doresc sa punem o clauza. Pot sa fac un act aditional in care sa faca referire la respectivul contract si in care sa fie specificata clauza? Banca nu accepta contractele cu clauza si nici sa apara in cartea funciara. Va multumesc mult
Va multumesc mult pentru raspuns si interes.
Mai am o intrebare: in cazul in care doresc sa cumpar apartamentul parintilor mei(tot prin credit imobiliar), iar acestia doresc sa punem o clauza, pot sa fac un act aditional in care sa faca referire la respectivul contract si in care sa fie specificata clauza? La fel.. pentru banca, care nu accepta clauza in contract si nici in cartea funciara. Va multumesc mult
Buna ziua! As dori sa fac un imprumut imobiliar la o banca pentru achizitionarea unui apartament, iar printre conditiile acordarii creditului este specificat si actul de provenienta al respectivului apartament. Problema este ca respectivul proprietar are contract de vanzare cumparare intre el si mama lui cu clauza de intretinere. Banca nu accepta astfel de contracte de vanzare cumparare. Mentionez ca mama lui este in viata si nu locuieste acolo.
Se poate face o cerere in care sa specific mama lui ca renunta la respective clauza pentru a disparea si din extrasul de carte funciara, si apoi sa facem un act aditional la respectivul contract in care sa specificam respective clauza? In principal pe mine m-ar interesa sa nu apara pe extrasul de carte funciara, si daca se poate nici in contract (aici ma refer daca s-ar putea face o actualizare a contractului in care sa nu fie specificata o clauza). Pentru lamuriri va stau la dispozitie. Va multumesc