avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate user_65323

Activitate user_65323

Multumesc, bine de stiut.
Buna seara,
Se da urmatoarea speta. O relatie de concubinaj. Unul din parteneri are un contract de credit in derulare pentru un apartament dinaintea infiintarii relatiei. Ratele sunt in continuare achitate de acesta.

In cazul casatoriei, pentru protejarea bunului (apartamentului), inteleg ca se impune o conventie matrimoniala incheiata inaintea actului legal. Dar in cazul unei relatii de concubinaj, daca nu se ajunge la casatorie, ce masuri se pot lua pentru ca bunul sa nu faca obiectul unui eventual partaj? Multumesc.

PS: am inteles ca legea pe partea aceasta a suferit modificari in ultimii ani, din motivul acesta m-ar interesa un raspuns la obiect, documentat.
Răspuns la discuția Modificare fisa postului
@Soficu Cristina, Din pacate nu, ele vin extra. Aici vroiam sa ajung, daca dupa o eventuala negociere nu se ajunge la o intelegere si refuz semnarea, ce consecinte pot aparea?
Buna ziua,
Se da urmatoarea speta. Avem un departament compus din 2 ramuri (fiecare cu specificul ei, numar egal de angajati). Una din ramuri urmeaza sa se dizolve fara ca angajatii sa fie mutati pe alte posturi si astfel incarcarea se distribuie pe cei ramasi. Concomitent, apare si o noua fisa a postului in care pe langa atributiile existente, apar si atributii noi asigurate pana la momentul de fata de cei ce urmeaza sa elibereze posturile. Dat fiind faptul ca, in unitatea de timp practic volumul de munca se poate dubla pe fondul termenelor stranse de predare ale proiectelor, cum interpretati aceasta modificare,

1.-Este acoperita de lege (in favoarea angajatorului)?
2.-Sunt acoperiti de lege cei ce raman in cazul in care nu semneaza fisa postului in forma aceasta, respectiv actul aditional la CIM ?
3.-Aceasta modificare poate avea loc dupa o eventuala negociere a salariului sau angajatorul are toate drepturile sa o faca fara a fi obligat sa ia in calcul o marire?

Mentionez ca am parcurs o buna parte din celelalte intrebari/raspunsuri dar n-am gasit o interpretare pe o speta similara. Ar fi de folos raspunsuri punctuale.

Va multumesc.
Inteleg; dar legat de faptul ca, ni s-a promis ca nu o sa platim facturi pentru Servicii Intretinere Spatii Comune, decat dupa infiintarea Asociatiei?
As avea nevoie de sprijinul Dvs. intr-o chestiune
Am primit o notificare din partea Dezvoltatorului prin care sunt instiintat (in calitate de locatar) cu privire la faptul ca, urmeaza sa fie emise retroactiv pe perioada 01-08 2018, o serie de facturi pentru plata Serviciilor de intretinere Spatii Comune.

In conditiile in care,
Momentan nu locuiesc permanent, merg ocazional pentru lucrari de amenajare interioara. Consumul de utilitati contorizate este platit la zi.

Am fost instiintati (verbal) la achizitie asupra faptului ca, facturi pentru Servicii de intretinere Spatii Comune se vor emite dupa ce Asociatia de Proprietari se va infiinta, momentan procedura fiind in derulare.

In CVC nu este stipulat nimic legat de acest aspect.

- Este legal sa se emita aceste facturi retroactiv si sa fie solicitata plata lor, pusi fiind in fata faptului implinit?

- Sunt acoperit (asociatia este acoperita) de lege daca refuz plata acestor facturi, ce consecinte pot aparea? Va multumesc!
Răspuns la discuția Insulte pe un forum public
Dubios... peste 60 de vizualizari si nici macar o sugestie, inteleg ca nu exista suport legislativ pe o speta ca aceasta ?!
Buna ziua, intr-un articol, autorul si totodata administratorul forumului personal, (se poate identifica, nu este necunoscut) aduce insulte gratuit tuturor locuitorilor unui cartier, numindu-i pe acestia "rahati" si " imbecili". Interesant de stiut, in ce masura se poate deschide un proces individual sau colectiv pentru a solicita daune morale, care este procedura, unde se incadreaza aceste fapte si daca exista sanse de castig. Pagina a fost salvata pentru a exista probe in cazul in care, articolul va fi sters. Va multumesc,