avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protejarea bunului in concubinaj/casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protejarea bunului in concubinaj/casatorie

Buna seara,
Se da urmatoarea speta. O relatie de concubinaj. Unul din parteneri are un contract de credit in derulare pentru un apartament dinaintea infiintarii relatiei. Ratele sunt in continuare achitate de acesta.

In cazul casatoriei, pentru protejarea bunului (apartamentului), inteleg ca se impune o conventie matrimoniala incheiata inaintea actului legal. Dar in cazul unei relatii de concubinaj, daca nu se ajunge la casatorie, ce masuri se pot lua pentru ca bunul sa nu faca obiectul unui eventual partaj? Multumesc.

PS: am inteles ca legea pe partea aceasta a suferit modificari in ultimii ani, din motivul acesta m-ar interesa un raspuns la obiect, documentat.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
user_65323, utilizator
Cel mai recent răspuns: user_65323 , utilizator 19:14, 19 Februarie 2020
concubinii nu partajează nimic, decât dacă au cumpărat bunuri împreună.
dar faptul de a fi concubini și de a trăi o vreme împreună nu naște nici drept de proprietate și nici de moștenire.
Legea nu a suferit nicio modificare.
Concubinajul nu a produs și nu va produce niciun efect juridic și niciun drept. Ca atare, bunurile dobândite de fiecare dintre concubini sunt si raman bunuri proprii.
Multumesc, bine de stiut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatile parintilor in cazul unei despartiri a doi concubini care au un copil. Am locuit impreuna in strainatate o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament ... CrissB22 CrissB22 Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament cumparat inainte de casatorie, dar in care am locuit impreuna cu viitorul meu sot de aprox 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Divorț. bună! cunosc un om care a fost în concubinaj timp ... Gabriela mka Gabriela mka Divorț. Bună! Cunosc un om care a fost în concubinaj timp de 3 ani. După 2 ani de relație el a făcut un împrumut in banca, fiind șofer de tir a ... (vezi toată discuția)