avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate Bodib

Activitate Bodib

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cei interesati, m-am interesat si afirmatia nu este adevarata, alocatia dubla este doar pentru copii.
Buna ziua.
Am cautat pe internet acest raspuns dar nu am gasit in totalitate ce cautam.
In primul rand,ai nevoie de permis de conducere pentru a merge cu o trotineta electrica,daca aceasta nu depaseste 25 km/h? Din cate am gasit,nu,deoarece nu se incadreaza ca fiind moped,insa vreau parerea unui avocat.
In al doilea rand,daca ai voie sa o conduci fara permis,poti merge cu ea si pe strada din punct de vedere legal?

Daca nu e moped,atunci exista orice altfel de reglementari?
E vreo diferenta in fata legii dintre o trotineta normala si una electrica?

Consider ca ar fi normal sa fie luata drept vehicul,exact ca o bicicleta,insa nu stiu daca este cazul.
Cornel Vasile a scris:

O primiti tot dubla pana la terminarea studiilor.

Multumesc de raspuns!
Cornel Vasile a scris:

Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.

Asta stiu,insa eu pana acum primeam alocatie dubla,deoarece am handicap,ar trebui sa primesc tot dublă?
Am implinit 18 ani si am facut cerere de a primi in continuare alocatia,insa nu stiu daca am dreptul la cea dublă(pentru persoane cu handicap) sau nu.
Stie cineva?
Buna ziua,inainte sa fac 18 ani aveam gradul 1 de handicap,insa acum dupa ce am facut 18 ani mi-au dat gradul 2.
Stie cineva cum se fac aceste incadrari?
Mentionez faptul ca nu vad de loc cu un ochi,iar cu celalalt vad prost,acesta fiind motivul handicapului,iar la evaluarea psihologica mi-au propus gradul 1,deci trebuie sa fi fost din cauza evaluarii medicale,stie cineva care este campul vizual pentru gradul 1 de handicap,tinand cont ca vad doar cu un ochi?