avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie pentru elev cu handicap care a împlinit 18 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie pentru elev cu handicap care a împlinit 18 ani

Am implinit 18 ani si am facut cerere de a primi in continuare alocatia,insa nu stiu daca am dreptul la cea dublă(pentru persoane cu handicap) sau nu.
Stie cineva?
Cel mai recent răspuns: Bodib , utilizator 16:23, 3 Mai 2018
Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.
Cornel Vasile a scris:

Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.

Asta stiu,insa eu pana acum primeam alocatie dubla,deoarece am handicap,ar trebui sa primesc tot dublă?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O primiti tot dubla pana la terminarea studiilor.
Cornel Vasile a scris:

O primiti tot dubla pana la terminarea studiilor.

Multumesc de raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cei interesati, m-am interesat si afirmatia nu este adevarata, alocatia dubla este doar pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handicap accentuat Coca43 Coca43 Daca fiul meu este elev dar a implinit 18 ani si are grad de handicap accentuat, mai primeste alocatia dubla? (vezi toată discuția)
Alocație după împlinirea vârstei de 18 ani, urmând cursuri la liceu seral. luaps1003 luaps1003 Salutare, eram curios dacă pot beneficia în continuare de alocația primită de la stat având în vedere că am vârstă de 18 ani și sunt elev la un liceu ... (vezi toată discuția)
Bună.daca fiul meu continuă studiile universitare la zi,de ... Maria kispal Maria kispal Bună.Daca fiul meu continuă studiile Universitare la zi,de ce nu i se acorda alocația de stat pentru acești ani de studiu la zi? Rog ,răspuns! (vezi toată discuția)