Salutare, eram curios dacă pot beneficia în continuare de alocația primită de la stat având în vedere că am vârstă de 18 ani și sunt elev la un liceu seral, pe care l-am început după terminarea clasei a-11 a profesională. Din alte postări îmi este greu să deduc dacă da sau nu. Legea spune, că cei care au vârsta de 18 ani împlinită primesc alocația cu condiția sa urmeaze cursuri liceale dar nu știu în ce măsură seralul se încadrează conform legii în termenul de "liceal".
Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora, precum și tinerilor cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.
Legea nu distinge, cursuri de zi sau seral.
Învățământul liceal se organizează în licee teoretice, licee vocaționale și licee tehnologice și cuprinde clasele a IX-a-a XII-a pentru învățământul cu frecvență și clasele a IX-a-a XIII-a pentru învățământul cu frecvență seral și învățământul cu frecvență redusă.
Scoala sau somaj
emil6702
Buna ziua
Absolventii de scoala profesionala care au implinit 18 ani si care decid sa continue studiile la seral au drept de somaj sau de alocatia de stat pt ... (vezi toată discuția)