avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scoala sau somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scoala sau somaj

Buna ziua
Absolventii de scoala profesionala care au implinit 18 ani si care decid sa continue studiile la seral au drept de somaj sau de alocatia de stat pt copii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 15 August 2017
Alocatie, exclus! Nu stiu cum mai e acum si daca mai exista studii serale, dar stiu ca acestea erau conditionate de existenta unui contract de munca, ceea ce, evident, exclude somajul. Pe de alta parte ajutorul de somaj se da in conditiile legii, indiferent daca faceti cursuri la zi, seral sau ff.
Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

De indemnizatia de somaj beneficiaza persoanele care sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

freeelis a scris:

Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

De indemnizatia de somaj beneficiaza persoanele care sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

Deci inteleg ca se aplica si in cazul studiilor serale, nu?
art.31 din Legea 1/2011
...
(4) Învățământul liceal se organizează și funcționează, de regulă, ca învățământ cu frecvență. Acesta se poate organiza și poate funcționa și ca învățământ cu frecvență redusă, în unitățile de învățământ stabilite de inspectoratul școlar, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale.
....

Pe cale de interpretare, alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal, fie cu frecvență, fie cu frecvență redusă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocație după împlinirea vârstei de 18 ani, urmând cursuri la liceu seral. luaps1003 luaps1003 Salutare, eram curios dacă pot beneficia în continuare de alocația primită de la stat având în vedere că am vârstă de 18 ani și sunt elev la un liceu ... (vezi toată discuția)
Buna seara..ma confrunt cu o problema, am implinit varsta de ... RicardoGeorge RicardoGeorge Buna seara..ma confrunt cu o problema, am implinit varsta de 18 ani in luna Martie a acestui an, in momentul respectiv eram in clasa a 11 a la Liceul Tehnic ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat Cristina/68 Cristina/68 Fiul meu a implinit 19 ani in septembrie 2018 si este elev in clasa a XII-a(nu repeta anul)...Luna aceasta inca nu a primit alocatia....as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)