Va rog frumos, puteti sa imi spuneti ce se poate intampla celui care nu a platit expertiza? Exista cumva o amenda judiciara pentru neplata sau inscrierea ca parte civila pentru recuperarea sumei este singura modalitate / speranta pentru incasarea onorariului?
Va rog frumos sa imi spuneti cine este raspunzator pentru neplata taxelor cu retinere la sursa a salariilor (somaj, pensie, sanatate, impozit salariu) si daca se poate sa imi spuneti si un temei legal pentru obligativitatea virarii acestor sume la bugetul de stat si al asigurarilor sociale.
In legea evaziunii fiscale este prevazuta infractiunea, dar din pacate nu se specifica si cine raspunde de neplata acestora.
Va ultumesc foarte mult pentru ajutorul dumneavoastra.
Art. 41 aliniatul (4) din Legea 85/2006 prevede faptul ca „nici o dobanda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala, numite generic accesorii, nu vor putea fi adaugate creantelor nascute ulterior datei deschiderii procedurii simplificate cat si celei generale, in cazul in care nici un plan de reorganizare nu este confirmat.”
Din paragraful de mai sus inteleg ca nu se mai calculeaza penalizari la sumele pe care societatea la datoreaza creditorilor (furnizori, bugetul de stat); pentru perioada respectiva se datoreaza taxele si doar atat, indifferent daca plateste la termen sau nu.
Voiam sa va intreb ce se intampla de exemplu daca societatea declarata in insolventa acorda avansuri spre decontare repetate unui asociat si care nu sunt justificate in termen legal (avansurile au fost inregistrate in contul 461 Debitori diversi)? Consider ca aceasta prevedere cu penalizarile de mai sus se refera la creantele fata de societate nu fata de creantele pe care le are societatea fata de ‚debitori diversi’, creante care puteau fi recuperate si puteau acoperi platile catre bugetul statului si furnizori. Este corect in acest caz sa se calculeze penalizari de 0.5%/zi cf.Decret 209/1976?
#-o
Va multumesc foarte mult.
Va rog frumos sa imi spuneti daca in cazul in care un salariat nu s-a prezentat la serviciu 1 luna, s-a intrunit comisia disciplinara, i s-a desfacut contractul de munca disciplinar are dreptul la zile de concediu de odihna pe perioada in care nu s-a prezentat la serviciu pana la data inregistrarii deciziei la ITM.