avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Laura.F

Activitate Laura.F

Răspuns la discuția Imputernicire
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc.

gi-jane2 a scris:

Nici mie nu mi se pare ceva deplasat. 500 de lei cash si in natura de o suma pe luna.. Puteti sa ii ziceti copilului ca tatal nu poate veni , dar vrea sa ii cumpere una, alta. Iar oferta ca puteti sa mergeti si dvs, e mai mult decat rezonabila, ca dvs stiti ce are nevoie.

Discuție Imputernicire
Buna ziua! Fostul meu sot lucreaza in strainatate. Pentru copil imi pune lunar cate 500 de lei, considerand ca este suficient, insa a imputernicit o cunostinta de-a lui sa-mi ia copilul o data pe luna si sa mearga sa ii cumpere de imbracat si sa ii faca piata. Eu i-am spus verbal ca nu sunt de acord cu acest lucru. Raspunsul lui a fost ca daca nu sunt de acord sa las copilul cu amica lui, sa merg si eu sa o insotesc la cumparaturi si ca ea doar va plati. E legal acest lucru? E normal? Ma simt ca mama ca sunt la cheremul cunostintelor lui si eu si copilul meu.
Răspuns la discuția Cu magazie sau fara?
Magaziile sunt pe domaniul public, in spatele blocurilor. Primarul locuieste intr-adevar la casa. Deci, cumva trebuie sa ni se asigure de catre Primarie si un loc de depozitare al lemnelor, daca totusi se ameninta cu daramarea magaziilor?
Răspuns la discuția garaj fara autorizatie
Fiecare parcheaza unde si cum poate, nu sunt concesionate. Am sesizat si una si cealaltata, si Politie si Primarie, dar nu s-a luat nicio masura.
Buna ziua! Locuim intr-o localitate, destul de mare, care are pe langa case si cateva blocuri. Blocurile sunt toate incalzite cu teracote...deci fiecare familie isi achizitioneaza lemne pentru foc. Problema este ca blocurile nu sunt prevazute cu boxe pentru depozitarea lemnelor, iar majoritatea familiilor si-au construit in spatele blocului magazii pentru depozitare(fara autorizatii). Primaria ameninta cu daramarea magaziilor. Ce putem face in acest caz?Exista vreo lege care sa sustina ca Primariile trebuie sa asigure un spatiu pentru aces lucru, tinand cont ca nu sunt gaze in localitate sau alte posibilitati de racordare la incalzire? Va multumesc!
Buna ziua! Unul dintre vecini a construit in spatele blocului, un garaj (fara autorizatie). Dansul spune ca fiind pe schelet metalic, fara temelie, nu este necesara autorizatia. A ocupat astfel 3 locuri de parcare. In fata garajului, a pus piatra si a turnat dale de ciment pentru a iesi linistit din garaj....deci inca un loc ocupat.Pe langa faptul ca a ocupat 4 locuri de parcare, se cearta, pe rand, cu toti vecinii, sa i se mai lase inca un loc liber in fata dalelor de ciment, caci de...nu are cum sa iasa. Am facut sesizare la Primarie, insa cei de acolo, desi recunosc ca nu are autorizatie, nu se sinchisesc sa faca ceva. Ce putem face noi, astialalti, care stam ca prostii si ne certam pentru parcari. Va multumesc!
Răspuns la discuția Divort cu minor
Va multumesc pentru raspuns, dar pentru a iesi din tara cu copilul minor imi trebuie din nou semnatura tatalui. Deci...iar cerc inchis. Ce as putea face?
Discuție Divort cu minor
Buna ziua! Sunt divortata de 7 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat dupa proces, fara ca tatal sa primeasca program de vizita, ci doar plata pensiei alimentare. Vreau sa merg la munca in strainatate si sa las minora in grija unor prieteni de familie, deoarece rudele sunt la tara si nu pot oferi conditiile necesare pentru un copil. Problema este ca tatal imi pu ebete in roate si nu doreste sa semneze sub niciun chip pentru a lasa copilul acolo, desi in tot acest rastimp nu l-a interesat de copil prea mult, iar pensia a platit-o din cand in cand. Mentionez ca si tatal lucreaza tot in strainatate. Ce pot face? Salariul din tara abia daca imi asigura hrana si utilitatile lunare. Va multumesc.