avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate Lavyis

Activitate Lavyis

Răspuns la discuția Vechimea in munca
-Imi puteti, va rog frumos, indica temeiul legal din Codul Muncii cu aceste prevederi, inrucat angajatorul considera, in continuare, ca timpul de lucru partial afecteaza vechimea in munca.Cu alte multumiri anticipate!
Răspuns la discuția Vechimea in munca
-Cornel Vasile a scris:

1 an lucrat cu timp partial = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie

-Va multumesc mult si frumos!
Răspuns la discuția Vechimea in munca
Cornel Vasile a scris:

Timpul de munca partial nu afecteaza vechimea in munca, stagiu de cotizare la pensie, durata CO. Afecteaza doar stagiul de cotizare la somaj.

-Timpul de munca partial / an se calculeaza , la vechime, ca 1 an intreg sau fractiuni , in functie de orele de lucru prestate?
Răspuns la discuția Vechimea in munca
Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Cornel Vasile a scris:

Vi se va achita indemnizatia de CO in functie de drepturile salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul,

-Multumesc!
-Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti daca optiunea pentru jumatate de norma( lucrez in invatamant) afecteaza vechimea in invatamant/ munca.Care sunt urmarile acestei optiuni, in afara drepturilor salariale diminuate? Cu alte multumiri, anticipate!
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Cornel Vasile a scris:

Zilele de CO aferente anului 2016, angajatorul are obligatia sa vi le acorde pana la 01.07.2018.

Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.........

-Va multumesc frumos! Aceste zile se platesc retroactiv? Cu alte multumiri?
-Buna ziua! Lucrez in invatamant si va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in anul 2018 de zilele de concediu restante ale anului 2016.Practic, ar fi vorba despre lunile ianuarie-mai ale anului 2016, perioada in care m-am aflat in concediul de maternitate si care am inteles ca se considera perioada activa.Din mai, 2016 am intrat in concediul de ingrijire copil, pana la 2 ani. Care este temeiul legal in baza caruia sa solicit acest lucru si termenul limita de depunere a cererii pt.a putea beneficia in vara acestui an de zilele restante? Ele se platesc retroactiv? Multumesc, anticipat!
-Va multumesc frumos!
-Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti care este numarul de zile de concediu de odihna restant pentru angajat in invatamant , pentru anul scolar 2015/2016, ce a lucrat, efectiv la catedra in perioada septembrie-decembrie, iar din ianuarie, 2016 pana in mai, 2016 s-a aflat in concediu de maternitate.Din mai 2016 a intrat in concediu crestere copil,iar din ian.2018 se reintoarce la catedra.Multumesc!