Buna seara. Cine ma ajuta cu niste explicati de pe un fluturas.
1. As dori sa stiu cum se calculeaza sporurile (de vechime...de confidentialitate...de conducere....etc). Ele sunt 5%...7%....2% dar din ce? Din salar brut...tarifar....plus ore suplimentare?
2. Contributiile (fond sanatate si CAS) 10% si 25% din ce se calculeaza?
3. Venit baza de calcul cum se calculeaza?
Sunt in concediu crestere copil. Copilul face 2 ani pe data de 26 septembrie 2018. Daca sotul meu nu lucreaza, cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
In caz ca acesta se angajeaza cu contract de munca, in tara sau in strainatate, cu cat timp trebuie sa ma intorc la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
Buna ziua
Sunt o mamica in concediu de cresterea copilului pana la 2 ani.
Pana sa nasc il avea pe sot in intretinere, deci era coasigurat prin mine.
Acum a fost la medicul de familie pt o urgenta si i-a spus ca nu mai este asigurat.
Care sunt posibilitatile ca sa fie asigurat din nou?
Prin mine de ce nu mai este sau nu mai poate fi?
Este o lege noua aprobata prin care mamicile care au copii pana in varsta de 3 ani pot lucra 7 ore pe zi (fie la stat sau privat)???? Stiti ceva legat de acest lucru?
Buna ziua
Daca mamica ia in Romania indemnizatie crestere copil iar tatal copilului lucreaza in alta tara, ar putea beneficia si el de la locul de munca din tara respectiva de suma aferenta pt un copil in intretinere sau doar unul din parinti poate lua asa ceva?
Multumesc
Buna seara
As dori sa stiu care este diferenta intre un cod civil editat de o X editura si un alt cod civil editat de o Z editura?
Multumesc
O seara placuta