avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate AnitaS

Activitate AnitaS

Aceeași problemă o am și eu acum. Cum s-a rezolvat până la urmă?
Sunt persoane care mi-au spus că identitatea dinaintea căsătoriei dispare și nici pașaportul nu mai este valabil. Dacă este este verificat se poate vedea că numele nu mai este actual?
Pe 8 noiembrie vreau să mă căsătoresc civil iar pe 13 noiembrie aș vrea să plec în luna de miere în afara UE și îmi voi schimba numele.
Există posibilitatea să fac pe 9 noiembrie sau 12 noiembrie buletin la urgență? Cu pașaportul voi avea numele de fată în continuare și ar fi practic fals.
Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns!
Se poate trece în convenție apartamentul chiar dacă este ipotecat de către bancă?
Mulțumesc!
Nu, puteți vorbi cu banca să le blocheze pe acelea și să vă emită altele noi.
Bună ziua,
am făcut un credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament. Prietenul meu a făcut credit de nevoi personale pentru avans la credit și pentru amenajarea apartamentului.
În urma achiziționări prin credit apartamentul este doar pe numele meu.
Prietenul meu a contribuit cu avansul și va contribui în continuare cu banii din imprumut și muncă la amenajarea apartamentului. Ratele le plătim în mod egal dar în fața legii apartamentul îmi aparține doar mie și dacă ne căsătorim acesta este bun dobândit înaintea căsătoriei și este și ipotecat de bancă.
Care este cea mai bună metodă pentru a recunoaște legal contribuția prietenului meu? Un contract de împrumut? O căsătorie și apoi să trecem în cartea funciară a apartamentului că este domiciliu familial?
Este o altă metodă echitabilă mai bună decât acestea?
Mulțumesc anticipat!