avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate Tay

Activitate Tay

Nu se considera de catre instanta care a emis mandatul de executare ca, persoana care achita ulterior emiterii mandatului, contravaloarea amenzii pentru care este obligat sa presteze munca in folosul comunitatii, ca n-a pus in executare mandatul?
Conform art. 30 din OG nr. 80/2013 "sunt scutite de taxa judiciara de timbru actiunile si cererile, inclusiv caile de atac formulate, potrivit legii, de [...], indiferent de obiectul acestora, precum şi cele formulate de alte instituţii publice, indiferent de calitatea procesuala a acestora, cand au ca obiect venituri publice"
UAT-urile/primăriile se incadreaza la acest articol atunci cand actiunile au ca obiect venituri publice.
Daca cauza dvs. nu are ca obiect venituri publice, atunci plata taxei de timbru conform art. 40 se face intr-un cont distinct de venituri al bugetului local al UAT-ului dvs.
Cu ate cuvinte,plata taxei de timbru, se va face dintr-un cont de cheltuieli al primăriei prin O.P., într-un cont de venituri tot al primariei respective.
O persoana X datoreaza plata unor amenzi de circulatie.Ca urmare a neplatii acestora, primăria de domiciliu a formulat cerere de chemare in judecata pentru inlocuirea amenzilor cu munca in folosul comunitatii. S-a emis Sentita definitiva de catre judecatoria competenta sa judece cauza si in urma sentintei s-a emis mandat de executare.
Intrebarea este:
Dupa emiterea mandatului de executare, datornicul (contravenientul) mai poate achita amenzile pentru a nu fi nevoi a presta munca in folosul comunitatii?
Mentionez ca, termenul pentru depunerea Raportului de reevaluare este de 30 de zile, respectiv data de 31.01.2015. Cu toate acestea raportul de reevaluare impreuna cu Declaratia de impunere, balanta, etc au fost depuse si inregistrate la primarie dupa acest termen, respectiv la data de 03.02.2015.
In baza acestor mentiouni as dori o analiza a spetei puse in discutie.
Multumesc.
O societate are facut un Raport de reevaluare a cladirilor cu data de 02.02.2015. Valoarea imobilelor in urma reevaluarii fiind inregistrata in contabilitate la valoarea de inventar nouă, respectiv 31.12.2014.
Societatea a depus Declaratie de impunere impreuna cu Raportul de evaluare la primarie la data de 03.02.2015. Functionarul de la primarie a impus societatea prin doua Decizii de impunere astfel:
1) 01.01.2015-02.03.2015,perioada pentru care se calculeaza impozit prin aplicarea cotei de 15%(cota stabilita de HCL pentru cladirile nereevaluate in ultimii 3 ani) la valoarea de inventar inregistrata in contabilitate pana la Raportul de reevaluare, respectiv 30.09.2011 (data ultimei evaluari)
2) 03.03.2015-31.12.2015 perioada pentru care se calculeaza impozit prin aplicarea cotei de 1,5% la valoarea de inventar inregistrata in contabilitate dupa Raportul de reevaluare, respectiv 31.12.2014.
Ce credeti este corect calculat impozitul in baza art. 253 alin. 6 indice 1 din Codul fiscal?
Buna dimineata,
as dori sa aflu ce tip de cerere trebuie adresata instantei de tutela trebuie facuta in cazul in care unui minor ii decedeaza unul dintre parinti, dupa care acesta trebuie sa fie reprezentat in fata notarului pentru acceptarea succesiunii?
Mi-ar fi de mare ajutor un model de cerere.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Care sunt pasii necesari de către o primarie pentru recuperarea unor creante bugetare (taxe,impozite, amenzi de circulatie) in baza unor somatii insotite de titluri executorii?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția taxa judiciara
multumesc. inseamna ca pentru contestatia la tabelul creditorilor se achita aceiasi taxa de timbru ca si pentru cerera de admitere a creantei.
As dori sa stiu care este taxa de timbru pentru o actiune in instanta privind o contestatie la tabelul preliminar al creditorilor. va multumesc anticipat.
O autoritate contractanta are dreptul de a achizitiona prin cerere de oferta, conform art. 124 din OUG nr. 34/2006, numai în cazul în care valoarea estimata, fără TVA, a contractului de achizitie publica este egala sau mai mica decat echivalentul în lei al urmatoarelor praguri:
a) pentru contractul de furnizare: 100.000 euro;
b) pentru contractul de servicii: 100.000 euro;
c) pentru contractul de lucrari: 750.000 euro.
Tot ce depaseste aceste praguri, se achizitioneaza prin organizarea unei licitatii publice.
Pana la limita valoarii de 15.000 euro, autoritatea contractanta conform art. 19 din OUG 34/2006 are dreptul de a achizitiona direct produse, servicii sau lucrari.
Sper să vă fie de folos informaţiile.