avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate singerpine

Activitate singerpine

Multumesc mult!!!
Multumesc pentru raspuns. Dar cred ca nu m-am exprimat bine...
Inca nu este la pensie...lucreaza. Astazi i-a venit decizia si ar trebui sa iasa la 1 aprilie. Nu s-a gandit insa ca va fi atat de mica pensia. Intrebare este daca acum, inainte sa plece de la serviciu, mai poate face ceva...daca poate renunta. Sa mearga la Casa de Pensii si sa spuna "m-am razgandit".
Nu ma refer sa ia salariu + pensie ci sa lucreze in continuare 2-3 ani si ani si sa depuna din nou dosarul.

Nu stiu exact la ce te referi...pensie normala, de stat. Bine, este anticipata...ii lipsesc 50 de luni pentru a implini varsta si azi i-a venit decizia si ii ramane de pensie 3800000.
Nu poate trai cu asta si ar mai lucra in continuare inca 2-3 ani.
Nu stiu daca are vreo importanta, insa persoana lucreaza la Posta.
Multumesc,
Buna ziua,

Daca unei persoane i-a venit decizia de pensie si nu este de acord (pensia este foarte, foarte mica) - poate da inapoi? Adica sa spuna ca nu mai vrea sa iasa la pensie...vrea sa lucreze in continuare?

Se poate face asta? Si daca da, cum?

Multumesc mult!
Buna ziua,
Mamei mele i s-a respins dosarul pentru pensie anticipata pentru ca ii mai trebuiau 1 an si cateva luni. Ea are aceasta vechime, demult a lucrat la CAP si o are trecuta in cartea de munca. I-au spus ca trebuie sa puna la dosar si o adeverinta de la Primarie in care sa se specifice vechimea de la CAP. Cu asta se pare ca s-ar rezolva.
Pana aici toate buna, insa a mers la primarie si i-au spus ca nu gasesc pe nicaieri statele de pe vremea aia (toti o cunosc si stiu ca ea a lucrat la CAP), dar ca nu gasesc hartiile...le-au pierdut #-o..
Intrebarea mea este...aceste state, hartii, sau cum s-or numi...nu se mai pastreaza si in alt loc? Decat la Primarii? In caz ca la primarie nu apare, ea nu poate cere aceasta adeverinta in nici un alt loc?

Multumesc frumos! O zi buna!
Buna dimineata,
Pentru card da, imi imaginez ca nu se recalculeaza nimic, fiind o dobanda care se plateste lunar...Voi plati soldul care apare si gata..Ratele care apar in mesaj cred ca se refera la o masina de spalat care a fost cumparata si achitata (s-a terminat de platit acum vreo 2 ani si jumatate..).
Eu ma refeream la celelalte rate...la PC. Acolo este inclusa in rata lunara dobanda pe toata durata imprumutului (4 ani sa zicem..). Daca eu il platesc dupa 2 ani, dobanda asta trebuie recalculata la 2 ani, nu?
Buna seara,
Am reusit sa comunic cu ei intr-o oarecare masura. Accepta sa le fac un transfer de aici intr-un cont (care de altfel mi l-au si dat) de-al lor. Au facut greseala sa trimita e-mailul cu copie la inca vreo 4-5 persoane de la ei, asa ca acum am multi de stresat...voi trimite e-mailuri de 5 ori pe zi pana ma vor asculta. Desi imi este extrem de greu pentru vremurile in care traim, am decis sa fac un imprumut aici, si sa le platesc tot. Mama mai are un calculator luat de ei (cu o rata destul de micuta, si un rest de plata de vreun an si jumatate).
Daca vreau sa lichidez tot, ei sunt obligati sa imi recalculeze dobanda, nu? Vreau sa spun : daca am luat un PC pe 3 ani cu o rata de 2 lei si o dobanda de 5% (sunt doar exemple), si ma decid sa il platesc dupa un an si jumatate....ei imi recalculeaza dobanda? avand in vedere ca in pretul ratei lunare era inclusa dobanda pentru 3 ani.....
E posibil sa spun prostii, insa ceea ce spun eu este exclusiv bazat pe logica, de asta va si intreb pe voi care stiti mai bine.
Cat despre conditiile din contract despre care amintiti....mama mea nu a primit nici un fel de contract! A fost ceva de genul...va oferim un card, sa il folositi cum doriti si ne returnati cum puteti...Ce sa faca mama saraca...l-a luat si din nefericire l-a si folosit...X-( dar acum ce o sa-i fac, cand am vorbit cu ea azi plangea intr-una...ca nu stie ce a facut rau, ca doar a platit luna de luna...
Imi doresc asa de mult sa scap de ei.....nici nu va imaginati...
Buna dimineata si multumesc pentru raspunsuri. Din pacate nu va pot da mai multe informatii, si nu contest faptul ca s-ar putea sa se fi facut mai multe retrageri. De ceea ce sunt absolut convinsa este de faptul ca nu s-a platit nimic cu acel card (facturi, cumparaturi, etc). Mama nu mai poate saraca sa plateasca si eu am decis sa ma fac "responsabila" de acest card pentru ea. Doar mi-a trimis mie hartiuta si fac si eu ce pot de peste mari si tari (noroc cu netul).
Trebuie sa recunosc ca acum lucrurile sunt cat de cat mai clare....insa mai am mult pana la a fi lamurita
Daca eu cer prin e-mail extractul de card, acesta firma este obligata sa mi-l trimita ? Si daca mai cer si niste explicatii in plus? :-/
Intentia mea este sa achit acest card in 2-3 luni (prin transfer de aici de unde ma aflu) , credeti ca daca le-as propune lor acest lucru ar accepta? ma refer la o "intelegere" de plata, eu achit cardul in 3 luni, iar ei (asa cum ar fi normal, de altfel) "umbla" un pic la dobanda.....
Ma scuzati ca intr-un fel profit de cunostintele voastre, insa cum ar trebui formulat un astfel de e-mail cerand informatii? In linii mari, doar o idee de la care sa plec daca imi puteti da.
Va multumesc din suflet!
Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Recunosc ca sunt paralela cu termenii bancari...Mama mea a primit un card la achizitionarea unor produse dintr-un magazin (nu pot da nume, insa banuiesc ca, majoritatea stiti despre ce vorbesc...;) )
A efectuat o singura extragere de la bancomat de 1000 RON, acum aproximativ 2 ani. Luna de luna de atunci depune cam 85 RON in contul acestora.
"Hartiuta" care o primeste lunar contine urmatoarele : Limita credit aprobata:2300 RON, Sold initial:2143 RON DB, Total tranzactii credit:83 ron CR, Total operatiuni debit:65 ron DB, Sold final : 2126 ron, Valoare rate fixe ramase:000 ron, Disponibil :176 ron.
Cineva ar putea fi amabil sa imi explice putin ce inseamna toate acestea? Am senzatia ca deja a platit extrem de mult si vreau sa vorbesc cu Inst. Creditoare....insa nu vreau sa spun prostii (cum nu inteleg ce sunt toate sumele de mai sus...).
va multumesc pentru ajutor si o seara buna!
Răspuns la discuția Nelamurire (sau nestiinta..)
Multumesc pentru raspuns, desi recunosc ca acum sunt mult mai deprimata. Bineinteles, nu dar vina nici pe dvs. nici pe raspuns..e realitatea.
Dar posta nu este o Regie Autonoma? Asta ce inseamna?