avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate AMIR2017

Activitate AMIR2017

Sotul meu este inculpatul in proces si vrem sa platim daunele morale cheltuilele de judecata si sa facem tot ce trebuie dar nu stim de cand sa incepem daca mai trebuie sa primim Hotararea definitiva sau sa incepem sa platim. Nu stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri deoarece este prima data cand avem probleme de genu.
Pe 6 octombrie sotul a primit hotararea judecatoreasca sub forma de minuta penala,intrebarea mea este: Trebuie sa vina hotararea definitiva ca sa plateasca daunele morale si cheltuilele de judecata sau cum se procedeaza?
Discuție ce inseamna
Ce inseamna urmatorul citat: *Conform disp. art. 91 si art. 92 Cod penal dispune suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei inchisorii si a pedepsei accesorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.* Este extras din hotararea judecatoreasca a sotului meu care este condamnat la 4 luni inchisoare pentru loviri sau alte violente. Acest citat fiind urmat de urmatorul citat*Conform disp. art. 93 alin.1 Cod penal,pe durata termenului de supraveghere,inculpatult trebuie sa respecte urmatoare masuri de supraveghere;*. Nu intelegem daca trebuie sau nu sa faca inchisoare.Este posibil ca sa faca si inchisoare sa fie si supravegheat timp de 2 ani si sa plateasca si daune morale?
Răspuns la discuția Sentinta penala
Adica sa inteleg ca hotararea este definitiva sau se poate face recurs?
Răspuns la discuția Sentinta penala
Minuta penala
Discuție Sentinta penala
Acum o luna aproape sotul meu a avut proces ,prima infatisare de altfel,ca fiind inculpat intr-un dosar penal pentru loviri sau alte violente,Astazi a primit hotararea judecatoreasca in care este anuntat ca este condamnat la 4 luni de inchisoare plus pedeapsa complementara cheltuili de judecata si daune morale respectivului el ne mai avand antecedente penale si recunoscandu-si partial fapta.Neparandu-ne corect am vrea sa am vrea sa facem recurs,Pe hotarare nu scrie daca este sau nu definitiva,de aceea nu inteleg daca se poate sau nu face recurs.