avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta penala

Acum o luna aproape sotul meu a avut proces ,prima infatisare de altfel,ca fiind inculpat intr-un dosar penal pentru loviri sau alte violente,Astazi a primit hotararea judecatoreasca in care este anuntat ca este condamnat la 4 luni de inchisoare plus pedeapsa complementara cheltuili de judecata si daune morale respectivului el ne mai avand antecedente penale si recunoscandu-si partial fapta.Neparandu-ne corect am vrea sa am vrea sa facem recurs,Pe hotarare nu scrie daca este sau nu definitiva,de aceea nu inteleg daca se poate sau nu face recurs.
Ce ati primit minuta sau hotararea motivata?
Minuta penala
Termenul de apel este de 10 zile şi curge de la comunicarea copiei minutei.
Adica sa inteleg ca hotararea este definitiva sau se poate face recurs?
Se poate ataca cu apel, asa cum v-am precizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minuta penală. când, după primirea ei, se face plata daunelor morale și cheltuielilor de judecată? AMIR2017 AMIR2017 Pe 6 octombrie sotul a primit hotararea judecatoreasca sub forma de minuta penala,intrebarea mea este: Trebuie sa vina hotararea definitiva ca sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare. cum pot afla daca e definitiva si daca pot parasi tara ? TONI28 TONI28 Nr. unic (nr. format vechi) : ....../866/2014 Data inregistrarii 11.04.2014 Data ultimei modificari: 10.07.2014 Sectie: Penal-NCPP Materie: Penal Obiect: ... (vezi toată discuția)
Recurs dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unei comunicari minuta penala,primita de inculpat, in care scrie \\" Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare \\" si inculpatul ... (vezi toată discuția)