Pe 6 octombrie sotul a primit hotararea judecatoreasca sub forma de minuta penala,intrebarea mea este: Trebuie sa vina hotararea definitiva ca sa plateasca daunele morale si cheltuilele de judecata sau cum se procedeaza?
Daca nu se declara apel de niciuna dintre parti in termen de 10 zile de la comunicarea minutei, hotararea devine definitiva.
In termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare, se redacteaza hotararea si apoi se comunica partilor.
Dupa primirea hotararii solicitati instantei care a pronuntat-o legalizarea acesteia.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- hotararea a carei legalizare se solicita,
- taxa de timbru de 5 lei.
Din intrebarea dvs. nu se intelege clar daca sotul dvs. are de platit cuiva daune morale si cheltuieli de judecata sau dvs. aveti de incasat de la el daune morale si cheltuieli, insa in oricare din variante, hotararea trebuie sa fie definitiva si ulteror legalizata pentru a fi pusa in executare.
Sotul meu este inculpatul in proces si vrem sa platim daunele morale cheltuilele de judecata si sa facem tot ce trebuie dar nu stim de cand sa incepem daca mai trebuie sa primim Hotararea definitiva sau sa incepem sa platim. Nu stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri deoarece este prima data cand avem probleme de genu.
Sentinta penala
AMIR2017
Acum o luna aproape sotul meu a avut proces ,prima infatisare de altfel,ca fiind inculpat intr-un dosar penal pentru loviri sau alte violente,Astazi a primit ... (vezi toată discuția)