avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs

Buna, in cazul unei comunicari minuta penala,primita de inculpat, in care scrie " Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare " si inculpatul nu a fost prezent in ziua cand a fost data sentinta ,in data de 19.06.2014, imi puteti zice va rog care este ultima zi in care se poate depune recurs. Tin sa va precizez ca este o sentinta data de judecatorie,instanta de fond. Multumesf
Termenul pentru declararea apelului curge de la comunicarea copiei minutei.
Comunicarea a fost primita ieri, 25.06.2014
06.07.2014 e ultima zi, declarati doar apelul, motivele le depuneti dupa ce primiti hotararea.
Apelul se face la judecatoria unde a fost data sentinta? Apelul trebuie sa cuprinda , catre presedintele judecatoriei......subsemnatul......declar apel......, tin sa va spun ca este vorba de 1an de inchisoare. In apel pot cere aplicare suspendarii executarii pedepsei sau exista o alta solutie? Renuntarea la pedeapsa? In acest caz vorbim de o fapta savarsita in 2008 si sentinta a fost data acuma. Multumesc
Da, la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis Iancue Iancue În baza art.396 al 1 si 4 cpp la art.83 cp dispune amânarea aplicarii pedepsei de 1an închisoare pe durata unei termen de supraveghere de 2 ani, calculat ... (vezi toată discuția)
Masuri de supraveghere noul cod penal Elizar68 Elizar68 Buna ziua Este un avocat care ma poate lamuri si pe mine? Va rog sa-mi spuneti:masura privind munca neremunerata in folosul comunitatii poate fi aplicata daca ... (vezi toată discuția)
Calculare termen recurs cattie cattie Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ... (vezi toată discuția)