avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce inseamna
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce inseamna

Ce inseamna urmatorul citat: *Conform disp. art. 91 si art. 92 Cod penal dispune suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei inchisorii si a pedepsei accesorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.* Este extras din hotararea judecatoreasca a sotului meu care este condamnat la 4 luni inchisoare pentru loviri sau alte violente. Acest citat fiind urmat de urmatorul citat*Conform disp. art. 93 alin.1 Cod penal,pe durata termenului de supraveghere,inculpatult trebuie sa respecte urmatoare masuri de supraveghere;*. Nu intelegem daca trebuie sau nu sa faca inchisoare.Este posibil ca sa faca si inchisoare sa fie si supravegheat timp de 2 ani si sa plateasca si daune morale?
Cel mai recent răspuns: ContSters443083 , utilizator 16:55, 11 Octombrie 2017
Nu face inchisoare.
Inseamna ca nu face inchisoare !
Timp de 2 ani va trebui sa respecte obligatiile de supraveghere cuprinse in hotarare si pana la expirarea celor 2 ani, sa îndeplineasca integral obligatiile civile (daca exista..).
Hotararea trebuie sa fie definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal. ce riscă inculpatul care nu s-a prezentat de trei ori în instanță pentru că nu are bani pentru asistență juridică? Giulya13 Giulya13 Fratele meu are un proces caz penal si nu sa prezentat de 3 ori pentru ca nu are avocat nu poate plati avocat azi are proces iar si nu se poate prezenta. Se ... (vezi toată discuția)
Cand pot da din nou de permis? CosminStirbu CosminStirbu Va salut, Am primit condamnarea aceasta in urma conducerii sub influenta substantelor psihoactive. As dori sa stiu cand pot da din nou de permis? Am facut ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul daca am primit urmatoarea solutie ? nu am facut apel deci hotararea e definitiva Marius3232 Marius3232 Complet: P 03 NCPP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. (10) Cod procedură penală, ... (vezi toată discuția)