avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate RoxanaMihaila

Activitate RoxanaMihaila

Buna ziua . A existat un litigiu de revendicare imobiliara in urma caruia am ramas cu cladirile si X cu terenul aferent curti constructii . Dupa proces , prin mandat postal am trimis diferenta de 255 lei care a hotarat-o instanta sa ii fie platita ca cheltuieli de judecata . Acesta a refuzat bani prin mandat postal in luna februarie . In luna aprilie acesta a solicitat executorului sa ma execute silit proivind cu totul alta suma 3468,80 lei si sa ma execute privind teren curti constructii dar si imobile . In incheierea judecatorie privind dispunerea executarii silite instanta mentioneaza suma corecta de 255 lei , nu 3468,80 lei si executarea silita privind linistea posesie pentru teren . Executorul in somatie nu a trecut 255 lei conform judecatoriei , ci 3468,80 lei , 20 lei taxa timbru , 400 lei alta taxa si surpriza 2630,78 lei - onorariu pentru executare silita un teren ce el a recunoscut in instanta ca are acces , nu vad ce sa execute si in plus este pe rol actiune de indreptare privind expresia liniste posesie avand in vedere ca linistea posesie ar insemna ca eu sa nu am acces la cladirile proprietate . ...Ce ar trebui sa fac ? sa cotest executarea silita privind incheierea judecatoriei avand in vedere ca am depus banii prin mandat postal si acesta a refuza sa ii ridice si pentru ca exista pe rolul instantei cu termen privind expresia liniste posesie ? Exista cale de atatc diferita , una incheierea instantei si alta privind somatia executorului cu alte sume ?
Buna ziua . Am nevoie de ajutor . Situatia este urmatoarea . Intr-un cartier din oras , pe spatiu verde dintre blocuri , o societate a ingradit si afisat autorizatia de constructie si proiectul unei cladiri . Am cautat pe intrenet si singurul PUD pe site-ul primariei este din 2014 , PUD ce a expirat in 10,2017 . Ce putem face?
1, Autorizatia de constructie are la baza ce documente si daca e vorba de o reinoire a autorizatiei nu ar fi trebuit afisata si primul nr de autorizare ?
2, Daca PUD din 2014 este pe alt proiect ( asemanator fata de cel expus , dar altul ) si mai este si expirat , se mai poate elibera autorizatie de construtie ?
3, Este corect ca in PUD din 2014 sa scrie ca nu este necesar acord de la mediu ?
4, Nu trebuia sa ceara acordul proprietarilor ?
5, Exista vreo lege ce mentioneaza distanta minima intre cladiri in functie de inaltimea acestora ?
Exista o lege care explica despre probe si valoarea acestora . Una e cand societatea declara prin comunicate in presa ca are grile si alta e , ca sa scape de plati sa declare in instanta contrariul . Va rog si multumesc pentru tot
Societatea x nu recunoaste in instanta ca are grile de salarizare dar in media de 10 ani trimite comunicate de presa in care anunta majorari de salarizare si existenta grilelor de salarizare . Exista o legislatie / jurisprudenta in care sa se admita proba comunicatele de presa ?
Buna ziua , in anul 2002 un personaj(x) ajutat de functionarii primariei a castigat eliberarea unui titlu de proprietate . in acel titlu este trecut si casa + teren a unui alt cetatean (y). Mentionez ca in perioada 1994-2002 acelasi personaj X a dat in judecata pe Y ( revednicare) si a pierdut toate procesele (6 Curte de apel ) . Fara sa se stie in baza hotararii judecatoresti a primit titlu de proprietate cu teren si casa lui Y . Parchetul in urma plangerii lui Y a cercetat si a ajuns la concluzia ca actele - declaratiile care au stat la baza trecerii terenului si locuintei in TP sunt false. Mentionez ca exista pe rol un dosar de cerere anulare Tp in faza de recurs . Eu am primit calitatea de mostenitor in acest caz din partea lui Y . As putea in baza actelor descoperite acum sa fac plangere pentru fals /uz de fals si abuz in serviciu si legat de hotararea mentionata anterior ce as putea face ?