avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare cu alte sume decat cele prevazute in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare cu alte sume decat cele prevazute in incheierea judecatoriei , executare silita acces teren desi acesta recunoaste in instanta ca dispune de teren ...Ce trebuie sa fac ?

Buna ziua . A existat un litigiu de revendicare imobiliara in urma caruia am ramas cu cladirile si X cu terenul aferent curti constructii . Dupa proces , prin mandat postal am trimis diferenta de 255 lei care a hotarat-o instanta sa ii fie platita ca cheltuieli de judecata . Acesta a refuzat bani prin mandat postal in luna februarie . In luna aprilie acesta a solicitat executorului sa ma execute silit proivind cu totul alta suma 3468,80 lei si sa ma execute privind teren curti constructii dar si imobile . In incheierea judecatorie privind dispunerea executarii silite instanta mentioneaza suma corecta de 255 lei , nu 3468,80 lei si executarea silita privind linistea posesie pentru teren . Executorul in somatie nu a trecut 255 lei conform judecatoriei , ci 3468,80 lei , 20 lei taxa timbru , 400 lei alta taxa si surpriza 2630,78 lei - onorariu pentru executare silita un teren ce el a recunoscut in instanta ca are acces , nu vad ce sa execute si in plus este pe rol actiune de indreptare privind expresia liniste posesie avand in vedere ca linistea posesie ar insemna ca eu sa nu am acces la cladirile proprietate . ...Ce ar trebui sa fac ? sa cotest executarea silita privind incheierea judecatoriei avand in vedere ca am depus banii prin mandat postal si acesta a refuza sa ii ridice si pentru ca exista pe rolul instantei cu termen privind expresia liniste posesie ? Exista cale de atatc diferita , una incheierea instantei si alta privind somatia executorului cu alte sume ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2019
RoxanaMihaila, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:56, 4 Mai 2019
Bună seara,

situația de fapt de la fond deja nu mai are relevanță dacă există deja o hotărâre definitivă, fiind intrată sub așa numita "autoritate de lucru judecat".
În privința executării, dacă o găsiiți nedreaptă, singura cale să vă apărați o constituie contestația la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)
Executare silita Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea problema:astazi am fost instiintata telefonic de un executor judecatoresc ca am de plata o suma de bani cu titlu cheltuieli de judecata (2700 ... (vezi toată discuția)
Executare silita- incuviintare executare silita de catre instanta kennya kennya buna ziua m-am judecat pt un teren si am castigat sentinta fiind irevocabila.am mers la un executor pe 19 ian si pana in momentul de fata nu am intrat in ... (vezi toată discuția)