avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot face sa anulez o hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot face sa anulez o hotarare judecatoreasca irevocabila ?

Buna ziua , in anul 2002 un personaj(x) ajutat de functionarii primariei a castigat eliberarea unui titlu de proprietate . in acel titlu este trecut si casa + teren a unui alt cetatean (y). Mentionez ca in perioada 1994-2002 acelasi personaj X a dat in judecata pe Y ( revednicare) si a pierdut toate procesele (6 Curte de apel ) . Fara sa se stie in baza hotararii judecatoresti a primit titlu de proprietate cu teren si casa lui Y . Parchetul in urma plangerii lui Y a cercetat si a ajuns la concluzia ca actele - declaratiile care au stat la baza trecerii terenului si locuintei in TP sunt false. Mentionez ca exista pe rol un dosar de cerere anulare Tp in faza de recurs . Eu am primit calitatea de mostenitor in acest caz din partea lui Y . As putea in baza actelor descoperite acum sa fac plangere pentru fals /uz de fals si abuz in serviciu si legat de hotararea mentionata anterior ce as putea face ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:29, 14 Octombrie 2017
RoxanaMihaila a scris:

sa fac plangere pentru fals /uz de fals si abuz in serviciu

Art. 297 Noul Cod Penal Abuzul în serviciu Infracţiuni de serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

X este functionar public ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

???titlu de proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Domnului X i s-a reconstituit dreptul de proprietate (pe leg 18/91) pt. un teren Y pe care am aflat recent ca il vanduse in 1980 unei persoane, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare si titlu de proprietate pe aceeasi suprafat de teren /proprietari diferiti MonicaH. MonicaH. Buna ziua, Am urmatoarea speta: titlu de proprietate emis in anul 2009 in baza unei sentinte judecatoresti - titular X contract vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru primarii care nu respecta legea 18/1991,,legea 247/2005 emiliana emiliana 1. Daca un primar a recunoscut dreptul la proprietate dupa legea 18, legea1, legea 10, legea 247/2005, dar nu elibereaza tiltlul definitiv, se poate face ... (vezi toată discuția)