avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate drragosd

Activitate drragosd

Buna ziua
si multumesc pt raspuns.
Judecata a avut loc la Jud Tg-Carbunesti, respectiv Tribunalul Gorj(apelul).
demersuri separate pentru intoarcerea executarii silite si recuperare cheltuieli....acestea au fost hotarate in prima instanta , la Judecatorie. ce alte demersuri sa fac ? va referiti la cererea de restituire catre recuperator,nu?
pentru asta am asteptat sa se termine Apelul....d'asta va intrebam daca aceasta solutie la apel "Constată perimat apelul.Cu recurs" inseamna ca apelul s-a finalizat si ramane valabila prima hotarare?

recurs ...am citit ca se poate face in 5 zile de la pronuntare.....ceeea ce nu s-a intamplat .
Buna ziua , este vorba despre o contestatie la executare pe care am initiat-o si in prima instanta am castigat Încheiere din 20.12.2018: "Admite cererea în parte.Anulează executarea silită si actele de executare silită întocmite în dosarul de executare silită nr.... Dispune întoarcerea executării silite efectuate în baza titlului executoriu reprezentat de contractul de credit nr..., prin restabilirea situaţiei anterioare executării, în sensul restituirii către contestatoare a sumelor executate nelegal în cadrul dosarului de executare nr.... Dispune restituirea taxei de timbru în cuantum de 358,5515 lei, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Executorie în ceea ce prive?te dispozi?iile privind executarea silită."
la inceputul demersului eu am contestat dosarul BEJ inaintat de catre un recuperator - ULTIMO PORTFOLIO INVESTLUXEMBOURG).
Pe parcursul procesului, instanta a solicitat pt lamuriri si fostul creditor, care cesionase creanta-PROVIDENT. Iar la incheiere, judecatoria i-a numit pe ambii "Intimat". Motiv pt care Provident a cerut APEL- " ca el nu este intimat si ca doar a vandut creanta catre Ultimo Portfolio...".
Apelul s-a desfasurat foarte prost , in sensul ca eu nu am stiut ca trebuie sa re)solicit judecata in lipsa ...nici ei nu au solicitat ...Asa ca s-a suspendat cauza si ...a stat foarte mult asa .
intr-un final s-a repus pe rol , am raspuns cum se cuvine si ultima solutie in urma apelului este cea din 04.10.2021 => " Tip solutie: Constată perimat apelul.Cu recurs"
ce doaresc eu sa va intreb este :
1. ce inseamna aceasta solutie ? daca nu se face recurs... nu stiu in cat timp trebuie), asta inseamna ca ramane valabila hotarerea primei instantei si pot solicita returnarea banilor propriti ? intre timp, vad ca la tribunal s-a schimbat/corectat si calitatea partilor : eu sunt contestatorul/ Ultimo portfolio este "intimat parat" iar provident este "apleant parat" ) => eu cred ca este corect asta si asa trebuia sa fie inca de la judecatorie.
2. Faptul ca judecatoria a facut acea greseala privind calitatea partilor , poate afecta cu ceva hotararea initiala de a anula executarea si restabili situatia anterioara ?
3. pentru cat a durat acest demers , eu as putea deschide o alta actiune pt daune morale)?
pe scurt :
-am inregistrat contestatia pe 08.05.2017.
-Incheiere favorabila prima instanta 20.12.2018.
-Ultima solutie dupa apel - Constată perimat apelul- 04.10.2021.
Sunt 4ani si 5luni ani si inca nu am reusit sa restabilesc situatia - adica sa-mi fie returnati banii. Precizez ca suma de restituit nu este f mare - aprox 6.000lei cu tot cu taxele de timbru , insa pt ca a durat atat as dori sa deschid o actiune contra statului si/sau a celor intimati daca dvs considerati ca exista vreo sansa. Pt actiunea asta o sa am nevoie de reprezentare). Multumesc,
Răspuns la discuția suspendare cauza - la Apel
Va rog , revin cu intrebarea si cu situati un pic mai explicit , deoarece…..nu sunt sigur daca ar fi inteligent din partea mea sa fac cerere de repunere pe rol .

- Partile : Eu(contestator) impotriva unui recuperator (Intimat Pârât) .
La care se adauga si un IFN(creditorul initial , care cedase creanta) – acesta a fost solicitat de catre Judecatorie pt clarificari
- Contestatia la executare a fost acceptata si s-a decis restabilirea situatiei anterioare
- Motivul suspendarii apelului este faptul ca nici o parte nu s-a prezentat si nici nu a cerut judecare in lipsa .
- Motivarea / justificarea pt apel :
In hotararea data de Judecatorie , IFN-ul solicitat pt explicatii a fot numit si el “intimata”. Pe motiv ca le-ar fi fost teama ca o sa le solicit lor restiturirea sumelor proprite au facut apel, cum ca ei nu au de ce sa fie « intimata » pt ca ei nu fac parte din dosarul de executare ( …..cam adevarat !!- insa eu nu aveam cum sa solicit restituirea sumelor decat Recuperatorului (care a solicitat deschirerea dosarului de executare).

Acum…, eu daca solicit repunerea pe rol a cauzei :
1. Va trebui sa platesc si ½ din taxa platita déjà la prima instanta ?
2. Risc sa le dea dreptate lor in baza acelei greseli ?....cum ca au fost numiti « intimata » intr-un dosar in care ei erau de fapt « creditor cedent » ?
3. Daca nu cer repunerea pe rol , as mai avea de asteptat vreo 4 luni pana se fac cele 6luni cand suspendarea se perima … . in acel moment se incheie definif actiunea si ramane definitiva ? saut re sa fac alta cerere de constatare a perimarii ?
Răspuns la discuția suspendare cauza - la Apel
Multumesc ,
deci ramanea suspendata ...fara o astfel de cerere de repunedere pe rol!?...cam....nedrept acest mod de lucru ..
apoi , trebuie timbrata cererea asta ?
"cereri pentru repunerea pe rol, când suspendarea judecării se datorează părţilor - 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acţiunea a cărei judecare a fost suspendată;"
numai ca actiunea suspendata ...este apelul ....care sigur nu a fost timbrata de catre cei care l-au cerut.....=> deci 50% din ....ceva ce nu cunosc .....
Buna ziua ,
in urma unei contastatii la executare, castigata in prima instanta, unul dintre parati a facut apel( la tribunal).
la apel nu s-a prezentat nici o parte si nici nu s-a trimis cerere de judecare in lispa( de catre niciuna dintre parti).
asadar tribunalul a pronuntat "suspendarea apelului, cu drept de recurs pe toata durata suspendarii" .

Acum, eu nu stiu cum sa procedez:
1. trebuie sa fac eu acest recurs!? ( tot catre tribunal?)
2. care este aceasta "toata durata suspendarii" ? are vreun termen ?
Multumesc,

da , era vorba de un raspuns simplu gratuit. e mult spus consultative juridica.
15 zile , nu mai sunt 15 - v-am zis ca am primit somatia la adresa cevhiului domiciliu iar pana mi-a fost re transmisa si cat am incercat sa obtin o copie a dosarului de la BEJ....au mai ramas vreo 2 zile.

Multumesc pt raspun ,
cu siguranta ar fi mai bine sa merg la un avocat , am incercat dar cu programarea pe care am obtinut-o deja depasesc termenul de contestatie .
Am primit de curand o Somatie de executare la adresa de domiciliu (corecta la momentul incheierii contractului de credit ) – in judetul X.
Intre timp , eu deja schimbasem domiciliul – CI in judetul Y.

Insa acum nu stiu unde sa formulez contestatia si unde voi plati taxa de timbru.

Incuviintarea a fost data de judecatoria de la vechea adresa .
BEJ este din judetul de la vechea adresa.

Eu inca nu am anuntat despre schimbarea de domiciliu nici judecatoria , nici BEJ , nici acest recuperator , care se vrea vrea a fi noul „creditor”.

Multumesc