avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Liliana Șercău

Activitate Liliana Șercău

Și cum pot ajunge acolo?

Sebastian Simon a scris:

Nu e hartuire. Persoana respectiva poate cere daune morale in instanta, pe drept civil, nu penal.

Buna ziua! In urma cu doua zile a fost postata pe mai multe grupuri o imagine cu o persoana apropiată și a fost acuzata de furturi și ca ar avea dosare penale pentru acest fapt. Mai multe persoane au preluat imaginea și textul respectiv și le-au distribuit masiv pe platforma Facebook. Persoana respectiva poate demonstra faptul ca nu are antecedente penale prin certificatul de cazier judiciar. Cum pot rezolva aceasta problema? In ce se încadrează aceste fapte? Mulțumesc anticipat!
Bună seara! Revin la Dvs cu o nedumerire legată de locul actual de munca.
De aproximativ 3 luni lucrez la un magazin, din data de 01.04.2018. In data de 16.05.2018 am semnat contractul, însă înainte de a-l semna, așa cum era firesc l-am analizat, însă toate mi-au parul in regula specific unui contract de munca individual standard. Toate bune și frumoase pana acum doua săptămâni când, împreuna cu angajatorul am calculat sumele destinate contribuțiilor mele către stat, rezultând o suma de 300 și ceva de lei, contractul meu fiind, cel puțin pe hârtie, pentru o norma întreagă. La momentul potrivit, nu m-am gândit sa intreb de ce și cum este aceasta suma, având in vedere faptul ca înainte de angajare am stabilit detaliile la salariul ce îmi revine, angajatorul spunându-mi despre salariul brut, contribuțiile destinate statului in valoare de 700 și ceva de lei, și despre salariul net fiind undeva la 1100 lei. Am citit doua articole prezente pe acest site referitor la contribuțiile către stat in funcție de norma pe care o am, însă am impresia ca am intrat și mai mult in ceata. Nedumerirea mea este următoarea, de ce pentru mine s-a plătit suma de 300 și ceva de lei reprezentata de jumătatea de norma, adică 4 ore având in vedere ca in contractul meu este scris faptul ca dețin o norma întreagă și contribuțiile sunt in jur de 780 de lei? Este posibil sa fiu înșelată? Ce este de făcut?
Va mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Am luat teapa pe Facebook!
Mulțumesc mult! Nu am primit bon fiscal ..
Buna seara. In urma cu doua săptămâni am comandat de la un domn din mediul online, mai exact de pe Facebook un inel. Zis și făcut, i-am spus acestuia modelul și mărimea dorita, i-am lăsat datele personale pentru expedierea coletului. Am primit coletul la oficiul Postal de care aparțin cu domniciliul, am ridicat coletul, iar la deschidere am constatat ca era o alta mărime decât cea cerută de mine. I-am comunicat acestuia inconvenientul, domnul susținând și asigurându-ma ca in curând va primi alte mărimi mai micute ale aceluiași model și mil va schimba. In regula, am așteptat însă fără răspuns, in urma cu doua seri i-am comunicat acestuia ca nu mai doresc să-mi schimbe produsul, ci sa îmi înapoieze banii iar eu voi returna produsul. Domnul in cauza nu a dorit sa răspundă mesajelor mele, ulterior constatand ca acesta M-a blocat fără sa discute cu mime despre aceasta problema. Astăzi, miercuri la exact doua săptămâni după ce am primit produsul, am făcut o reclamație despre acest domn pe un grup de profil din același mediu online. Acesta susținea ca este vina mea, deoarece “nu sunt in stare” sa trimit mărimea corecta, el spunând ca nu este răspunzător pentru incident, deoarece verificase inelul și a considerat ca este mărimea potrivită pentru mine. Am adus dovezi in acest caz, demonstrând faptul ca nu este mărime cerută de mine, iar produsul nu îl pot folosi. In acest moment, dansul refuza soluționarea problemei. Precizez faptul ca și soția dansului are aceeași atitudine ca și acesta, refuzând in continuare ca nu o interesează. Mai precizez și faptul ca nu sunt singura persoana care a fost înșelată de către acesta, având aceeași atitudine și cu celelalte persoane păcălite. Dețin atât dovezile referitoare la acest produs cât și conversatia cu acesta. In momentul de fata am rămas cu un produs pe care nu îl pot folosi și nu îl pot revinde și cu banii luați.
Cum pot rezolva aceasta problema?
Mulțumesc frumos!