avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denigrarea și Hărțuire in mediul online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denigrarea și Hărțuire in mediul online

Buna ziua! In urma cu doua zile a fost postata pe mai multe grupuri o imagine cu o persoana apropiată și a fost acuzata de furturi și ca ar avea dosare penale pentru acest fapt. Mai multe persoane au preluat imaginea și textul respectiv și le-au distribuit masiv pe platforma Facebook. Persoana respectiva poate demonstra faptul ca nu are antecedente penale prin certificatul de cazier judiciar. Cum pot rezolva aceasta problema? In ce se încadrează aceste fapte? Mulțumesc anticipat!
Nu e hartuire. Persoana respectiva poate cere daune morale in instanta, pe drept civil, nu penal.
Și cum pot ajunge acolo?

Sebastian Simon a scris:

Nu e hartuire. Persoana respectiva poate cere daune morale in instanta, pe drept civil, nu penal.

Angajând un avocat care sa formuleze demersurile legale împotriva ceelor responsabili,în principiu un proces civil prin care puteti cere daune morale.Important este sa cunoașteți
Identitatea persoana respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire profil facebook Claudiaea Claudiaea Buna ziua, se pot lua masuri legale daca mi-a fost distribuit profilul de facebook( in poza de profil apar 2 copii minori) pe mai multe grupuri si mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Defaimare pe facebook kiko33 kiko33 am preluat o poza de la cineva si am etichetat canibal acum vrea sa ma dea in judecata ce mi se poate intampla ? poate cere daune morale? (vezi toată discuția)
Imagini publicare pe facebook robertszanto robertszanto buna ziua!, ma nunesc robert baiatul meu a murit pe data de 3 aprilie 2018 in urma unui accident rutier, fiind calcat de un tir pe trecerea de pietoni in ... (vezi toată discuția)